Bo som en kaptein på Copenhagen Admiral Hotel

Et kort steinkast fra vannet, og et litt lenger steinkast fra DFDS’ anløp i København ligger Copenhagen Admiral Hotel. Der har jeg fått meg en god natts søvn.

DFDS tilbyr pakker med cruise og hotell hvor du får bo på det firestjerners hotellet som ligger i to bygg fra 1780-tallet. Her ble det tidligere lagret korn, salt og andre varer som kom med skip til København. I 1978 åpnet hotellet, med mange av trekkene fra byggets opprinnelige bruk intakt.

Michael, som begynte i resepsjonen og nå heller kaller seg altmuligmann enn manager, forteller oss at de har bevart alle originale trebjelker, og er varsomme når de renoverer fordi bygningen faktisk er verneverdig.

admiral2

Michael bedyrer at kanonene utenfor ikke er der for å skremme vekk gjester 🙂

Rommene har et skikkelig nautisk preg, og det er gøy å bo på et hotell som skiller seg litt ut! Bordene er laget av skipsplank, det går i blå tepper, treverk og murstein, og på veggene henger gamle sjøkart. Får du rom vendt mot sjøen får du også utsikt til operaen og det nye skuespillerhuset, og rundt om i hotellet står modeller av kjente danske skip. DFDS_sept2015_Admiral__mg_3847

Admiral ligger midt i København, en kort spasertur fra Amalienborg, Den lille havfruen og Nyhavn. Og du får selvsagt leid sykler av hotellet, hvis du vil se København som en ekte københavner.

Vi sov veldig godt på Admiral Hotel. Sengene er gode, og hotellet ligger stille til, med veldig bra isolerte rom.

Frokosten, unnskyld, morgenmaden, holdt høy klasse. Masse forskjellige oster og brød, frukt, yoghurt og god kaffe, i tillegg til de vanlige hotellfrokostklassikerne som eggerøre, pølse og bacon.

DFDS_sept2015_Admiral__mg_3819

De tykkeste bjelkene finner man i frokostsalen – som ligger i første etasje og dermed bærer de andre etasjene. Det krever solid furu fra Pommern.

DFDS_sept2015_Admiral__mg_3883

Admiral eier faktisk skipet som ligger utenfor. Det understreker det nautiske preget.

På Admiral finner alle et rom som passer, fra dobbeltrom til familierom med fire senger. Og skulle du tilfeldigvis ville ha en suite med tilhørende rom for sikkerhetsvakten kan de faktisk by på det også!

Matros-hilsen fra Mats