Julebuffé på havet

Gjennom hele førjulstiden serveres det deilig julemat fra både Danmark og Norge på DFDS.

Sjømat er kanskje ikke så vanlig på julaften i Norge, men er man på et skip, ja så skal det være noe fra havet. I tillegg til sild, rakfisk, gravlaks og alt det andre som hører til.

I tillegg til sild, rakfisk, gravlaks og alt det andre som hører julen til, har sjømatbuffeten rikt med skalldyr og annet godt.

Buffeten byr på både norske og danske juleklassikere. Vi gikk for litt forskjellig strategi: Tor spiste pinnekjøtt med kålrabistappe, mens jeg valgte buffetklassikeren «alt man får plass til på tallerkenen, to ganger». Det vil si ribbe, pinnekjøtt, and, svinestek, torsk, lutefisk, pølse og alt tilbehør, pluss de kalde rettene, alle mulige salater, sild og røkelaks.

Knasende sprø svor på ribba!

Knasende sprø svor på ribba!

Buffet_nov2015__mg_5600

Det er vanskelig å si nei til dessert når det er så mye å velge mellom.

Og nå tenker du kanskje at jeg var mett? Neida, jeg fant fortsatt litt plass til desserten, som konditorene Flemming og Fredrik lager fra bunn til alle gjestene om bord:

I dag er buffetens siste dag for i år, og med bare én dag igjen til julaften ønsker vi alle leserne av Storbycruise.no en riktig god jul, en fredefull og hyggelig romjulstid og godt nytt år. Vi er tilbake på nyåret med flere gode tips fra DFDS og København.

Så på vegne av Linda, Camilla, Johannes og Iben, som har skrevet for bloggen: Takk for besøket, vi håper å se deg igjen i 2016, både her, ombord og i København 🙂

God jul fra Mats!