Om litt er kaffen klar

Hvis sulten melder seg etter at du er kommet om bord på båten på vei til København, er det bare å sette nesa etter den deilige lukten av kaffe fra Baresso, skipets kaffebar.

Barista Alexander fikser kaffe og bolle til småsultne gjester.

Barista Alexander fikser kaffe og bolle til småsultne gjester.

Vi hadde reservasjon i Seven Seas klokken halv ni, så da vi kom om bord gikk vi rett fra lugaren ned til Baresso for en kaffe og en liten matbit. Der fikset barista Alexander en nydelig latte og en cortado med kreative mønster som jeg rett og slett ikke aner hvordan man får til å lage.

Kaffekunst på høyt nivå!

Kaffekunst på høyt nivå!

Fordi Baresso åpner klokken 15.30 fikk vi faktisk kaffe i hånden allerede før vi hadde forlatt Oslo.

Mye som frister her!

Mye som frister her!

Baresso serverer også nysmurte baguetter, men det er bakst- og konditordisken som virkelig fanget mitt øye. Danskene har en litt annen måte å lage kanelboller på enn vi er vant med i Norge, og jeg må si at jeg virkelig foretrekker den danske versjonen.

Farlig gode kanelsnurrer!

Farlig gode kanelsnurrer!

Både cupcakes og cookie fikk jeg også smake på, alt er bakt om bord på båten, og alt smakte kjempegodt! For den som ikke drikker kaffe (og for alle de som reiser med barn er jo det ofte halvparten av reisefølget), serverer Alexander knallgod appelsin- og eplejuice. Med alt det i magen var det ikke noe problem å holde sulten på avstand før vår middagsreservasjon senere på kvelden.

Er det sol på dekk kan man ta med juice og en cookie ut i finværet.

Er det sol på dekk kan man ta med juice og en cookie ut i finværet.

Kafeen holder åpent helt til klokken ni om kvelden, hvis man trenger et lite kaffekick på vei ut Oslofjorden. Den åpner igjen klokken syv neste morgen, for den som våkner tidlig og har litt tid til overs før man møter resten av reisefølget til frokost.

God kaffe og en avis er en perfekt start på morgenen for den som våkner tidlig.

God kaffe og en avis er en perfekt start på morgenen for den som våkner tidlig.

Hilsen fra Mats, som anbefaler en dobbel cortado ☕️