Løgismose: Dejlige delikatesser like ved DFDS

En litt skjult perle like ved Kastellet i København er delikatesse- og vinbutikken Løgismose.

Hvis du har besøkt Gutta på Haugen i Oslo, kan du tenke på Løgismose som Guttas storebror. Utvalget er rett og slett kjempestort! Her er en enorm ostedisk, spekemat, alle mulige pestoer og sauser, eksklusive sardiner fra Italia og mye, mye mer.

Søtsaker? Ja takk!

Søtsaker? Ja takk!

Ronnie forteller oss at de lager veldig mye selv på stedet, og inviterer oss med inn på kjøkkenet. Ronnie har laget den danske dessertspesialiteten koldskål tidligere, og nå skal de tappes over på lekre glassflasker. Løgismose lager også sin egen is, og masse annet digg!

Ronnie forbereder Koldskål, en tradisjonell dansk dessertsuppe.

Ronnie forbereder koldskål, en tradisjonell dansk dessertsuppe.

Det blir ikke stort ferskere enn dette!

Det blir ikke stort ferskere enn dette!

Vi traff også på butikksjef Christian, som viste oss den kjempestore vinavdelingen. Her kan den vin-interesserte finne alt mellom himmel og jord, og er man litt vågal kikker man innom det eksklusive kjølerommet, hvor de dyrere flaskene ligger.

Våger man seg inn i svalrommet kan man finne mange flotte vinskatter.

Våger man seg inn i svalrommet kan man finne mange flotte vinskatter.

 

Løgismose er ikke bare en butikk. Vi kom om morgenen, rett fra båten, og da holdt kjøkkenet på å forberede tapas, som kan nytes på stedet. Men siden Løgismose ligger så bra til rette ved Kastellet, Den lille havfrue og Amaliehaven like ved Amalienborg, kan det være vel så fint å kjøpe med seg en av de lekre piknik-kurvene og en baguette og sette seg ute.

Løgismose har piknik-kurver i en rekke størrelser.

Løgismose har piknik-kurver i en rekke størrelser.

Hva med en nybakt croissant?

Hva med en nybakt croissant?

Det bugner på Løgismose!

Det bugner på Løgismose!

Så svipp innom, enten det er på vei inn til byen for en liten morgencroissant, eller på vei tilbake til båten for å plukke med deg de deiligste delikatesser. Reiser du med DFDS trenger du ikke forholde seg til de samme begrensningene for flytende varer som man må hvis man flyr med håndbaggasje, så her får du med deg så mye pesto, olje og bløte oster du bare vil 😃

mmmmmost!

mmmmmost!

God fornøyelse fra Mats!