Jul i Torvehallerne

Da Oslo åpnet Mathallen i 2012 var inspirasjonen hentet blant annet fra Torvehallerne i København. Markedet gjenåpnet i 2011 på samme plass som Grønttorvet hadde ligget siden 1889.

Torvehallerne er fint året rundt, men som med nærmest alt annet i København heves stemningen et par hakk i tiden før jul. Blant annet arrangeres dansk mesterskap i Gløgg i hallene i slutten av november. Årets vinner ble ingen ringere enn The Barking Dog, som vi har besøkt, og som du snart kan lese om her på bloggen.

Mads hos Noorbohandelen selger snaps og mye annet godt tappet på den lille øya Nyord

Mads hos Noorbohandelen selger snaps og mye annet godt tappet på den lille øya Nyord

Noorbohandelen, som har butikk i Torvehallerne deltok også, men nådde ikke helt opp med sin ettårslagrede gløgg. Mads, som jobber i butikken, anbefaler oss i stedet en flaske snaps laget av Noorbohandelens bryggemester Wolfgang, som holder hus på en lille øya Nyord sør i Danmark.

I Torvehallerne finner du både julesmørrebrød og klassisk spansk mat

I Torvehallerne finner du både sesongens julesmørrebrød såvel som klassisk spansk mat.

Til tross for at københavnere er glad i jul, blir ikke juletrykket i Torvehallerne kvelende. Man kan selvsagt få seg et smørrebrød med sild, men hos Tapa del Toro serveres det fortsatt bare spanske pinxtos, og hos Grød finner man ikke mandel i grøten selv om det begynner å lakke mot jul.

Stine har alt du trenger for en dansk jul

Stine har alt du trenger for en dansk jul.

Men vi er ute etter julestemning, og Stine hos Bornholmer-butikken har saumfart den lille øya i øst for alt den har å by på av delikatesser. Stine har julesennep, lakris, snaps, julekarameller og mer til fra Bornholm. Hun setter gjerne sammen en kurv full av lokale spesialiteter til deg, eller du kan plukke ut dine egne favoritter.

Hos Ara fant vi hel sukat og apsikat!

Hos Ara fant vi hel sukat og apsikat!

Vårt mest spesielle funn denne formiddagen i Torvehallerne kommer likevel fra Ara. Der får man kjøpt hel sukat og hel apsikat, altså kandisert frukt. Det er kanskje ikke er for alle og enhver, men hører likevel hjemme i julekaker. Jeg har bare sett sukat i poser fra Freia, så det var morsomt å finne den hele, ”ferske” varianten i Torvehallerne.

Hilsen fra Mats, med kofferten full av både saltmat og sjømat og andre danske spesialiteter 🙂