Grand Hotel – et godt sted å bo

Grand Hotel er ett av de eldste hotellene i København, og ligger et steinkast fra Tivoli og sentralbanestasjonen. Ønsker du et hyggelig «hjem» med god atmosfære og ansatte som vil ditt aller beste, anbefales dette hotellet. Hotellet er en del av Arp-Hansen-gruppen, som har en filosofi om å tilby unike bygninger, unik beliggenhet og unike hoteller på de beste adressene i København.

01_DFDS_København_Grand_Hotell_Inngangsparti

Grand Hotel ligger i Vesterbrogade 9 A. Herfra tar det 4 minutter å gå til Tivoli og 8 minutter til Strøget. Sånn cirka.

Alle byer med respekt for seg selv har et «Grand Hotel», også København. Men ønsker du et moderne og minimalistisk hotell, så bør du nok kanskje lete litt til. Synes du derimot det er sjarmerende med litt skjeve og småknirkete gulv, og møblement som ligner bestemors, ja da er Grand Hotel stedet!

02_DFDS_København_Grand_Hotell_Foajee

En liten og hyggelig resepsjon møter deg, i det du trer inn på Grand Hotel. Her finner du både feriegjester og forretningsreisende.

Veldig mange gjester på hotellet er stamgjester, og det må jo være et godt tegn. Mange av gjestene er dessuten norske, og også blant DFDS’ reisende er dette et populært hotell.

03_DFDS_København_Grand_Hotell_Foajee02

Bak skranken finner du hyggelige ansatte, her representert ved Peter (som har vært ansatt i 25 år!) og Jonas. Totalt jobber det cirka 25 ansatte på hotellet.

04_DFDS_København_Grand_Hotell_Foajee

Et lite bibliotek er å finne i første etasje, hvor du gjerne må låne med deg en bok. Her er det også mulig å kjøpe mineralvann, øl og snacks fra en automat, da ingen av rommene har minibar.

Hotellbygningen ble oppført i 1890, og er med sine 161 rom et nokså lite hotell. Her kan du bo på superior dobbeltrom, dobbeltrom eller enkeltrom. Hotellet har også en suite og en juniorsuite.

DFDS_København_Grand_Hotell_hotellrom_superior

Dette er et superior dobbeltrom, hvor det også er plass til å sette inn en ekstra seng.

DFDS_København_Grand_Hotell_gang

I hver etasje finner du store, flotte bilder som viser København «i gamle dager», og understreker at dette er ett av byens eldste hotell.

DFDS_København_Grand_Hotell_2675

Alle rommene blir løpende oppgradert, så selv om hotellet er gammelt er brukervennligheten veldig god. Dette er forøvrig et standard dobbeltrom.

DFDS_København_Grand_Hotell_dobbeltrom

Dobbeltrommet sett fra en annen vinkel. Alle rommene er forskjellige, for å utnytte formen på rommet best mulig.

DFDS_København_Grand_Hotell_vindusglass

Disse vindusglassene finner du i hver etasje, og de er fra da hotellet ble bygget på 1890-tallet.

DFDS_København_Grand_Hotell_2690

Her er et bad som har trapp ned fra rommet. En artig og original løsning!

DFDS_København_Grand_Hotell_2691

Dette er et standard enkeltrom, men sengen er så stor at det kan bo to stykker her, om det skulle være fullt på resten av hotellet.

DFDS_København_Grand_Hotell_2702

Hege G. Sæther er booking koordinator ved Grand Hotel. Hun er norsk, men har bodd i København så lenge at hun snakker dansk som en innfødt.

DFDS_København_Grand_Hotell_2696

Hotellet besitter også et stort rom som kan leies til bryllup, dåp eller andre festlige anledninger. Det brukes også til kurs- og konferanserom, og kan ommøbleres alt ettersom hvordan gjestene ønsker det.

DFDS_København_Grand_Hotell_2710

Amélie på 7 år synes det er stor stas å være i København, og likte seg veldig godt på Grand Hotel. Gratis internett med god hastighet var også et pluss.

Vi hadde et supert opphold på Grand Hotel, ikke minst synes vi beliggenheten var flott, med kun få minutters gange til Tivoli. Det ligger også en Jensens Bøfhus på hjørnet av gaten, som er spesielt barnevennlig med en egen selvbetjent isbar. Restauranten er visst veldig populær, for vi måtte stå i kø da vi kom, så det kan nok være lurt å bestille bord på forhånd.

DFDS_København_Grand_Hotell_2714

Dette er hotellets junior suite, som består av en liten gang, et stort rom med dobbeltseng og sofagruppe, og et romslig bad.

DFDS_København_Grand_Hotell_2716

Her et et bilde av suiten tatt fra baderomsdøren.

DFDS_København_Grand_Hotell_2719

Et veldig romslig bad med badekar og god belysning.

DFDS_København_Grand_Hotell_2720

Den italienske restauranten Frascati, hører til hotellet.

Du trenger ikke gå langt dersom du er sulten! Denne restauranten utgjør en del av hotellet, og det er også her du får servert frokost om morgenen. Ryktene sier at maten er veldig god, og på kvelden var den godt besøkt. De store vinduene gir utsikt rett ut i Vesterbrogade.

DFDS_København_Grand_Hotell_2721

Her kan du få servert retter fra det klassiske italienske kjøkken, ledsaget av deilige viner fra restaurantens egen vinkelner.

DFDS_København_Grand_Hotell_Restaurant

På morgenen gjøres restauranten om til hotellets frokostbuffet.

Her finner du kart over Grand Hotel, og vil du bestille storbyferie med både båtreise og hotellreise, kan du ta en titt her, på DFDS sine hjemmesider.

Beste hilsen København-vennen Camilla 🙂