Smak deg gjennom Nørrebro Bryghus

Hundrevis av forskjellige ølflasker sortert i høye hyller, enorme øltanker, industrielt og kult design og smilende servitører er det som møter deg når du entrer Nørrebro Bryghus. Her er det ingenting som er overlatt til tilfeldighetene av verken smak eller design. Vi føler oss hjemme i det vi setter oss ned ved bordet og venter på første øl.

Nørrebro Bryghus ble etablert i 2003 og fikk oppmerksomhet fordi ølen sto i sentrum av måltidet. De nordiske smakene i maten som blir servert passer nemlig perfekt sammen med den nordiske drikk ­– ølet. Siden den gang har Nørrebro Bryghus brygget 200 forskjellige ølsorter, hver med sin spesielle personlighet. Det finnes en øltype for enhver smak, sinnsstemning og til de fleste retter. Dette skal vi snart få testet ut.

Velkommen til Nørrebro Bryghus. Her brygger de all ølen selv.

Velkommen til Nørrebro Bryghus. Her brygges den gylne drikken etter nøye utarbeidede oppskrifter. Ølet skal ha karakter, og de viktigste ingrediensene er malt, humle, gjær og vann. Utifra dette lager de både søt, sur, bitter, tørr, kraftige og milde øl. Noe for enhver smak!

IMG_4483

Noen av de 200 forskjellige ølsortene Nørrebro Bryghus produserer. Du får de selvsagt også på tapp i baren.

Et utvalg av ølene du kan kjøpe på Nørrebro Bryghus.

Ølen blir i tillegg til å serveres på tapp i baren, tappet på flaske. Her ser du en pakke med utvalgte øl du kan kjøpe på Nørrebro Bryghus.

Lene Weng er booking- og eventkoordinator hos Nørrebro Bryghus, og jobber også med å servere her. Hun serverer oss aller først en «Yuzu wheat», dette er en fruktig hveteøl, som hun anbefaler å begynne med fordi den er frisk og lett. Til den får vi servert hjemmebakt brød og knekkebrød. Knekkebrødet har anisfrø i seg, og smaker spennende.

Fra høyre: Lene Weng er event- og bookingkoordinator og serverte oss hele besøket på Nørrebro Bryghus. Bjørk er også servitør på brygghuset, og er opprinnelig fra Island. Hun har bodd i København i syv år. Hos disse to er du i trygge hender, og garantert en god opplevelse!

Fra høyre: Lene Weng er event- og bookingkoordinator og serverte oss hele besøket på Nørrebro Bryghus. Bjørk er også servitør på brygghuset, og er opprinnelig fra Island. Hun har bodd i København i syv år. Hos disse to er du i trygge hender, og garantert en god opplevelse!

Vi får servert hver vår "Yuzu wheat", en hveteøl, vår vertinne Lene Weng anbefaler å starte med.

Vi starter måltidet med en «Yuzu wheat».

Nydelig å supplere den første ølen med hjemmelaget grovbakst.

Nydelig å supplere den første ølen med hjemmelaget bakst.

Vi skal få teste en tre-retters meny og noen retter fra à la carte menyen, som egner seg perfekt til lunsj. Tre-retters menyen skiftes ut rundt hver tredje måned, og den består alltid av nøye utvalgte råvarer som går perfekt sammen med ølen som serveres. Dette er en av opplevelsene du kan bestille gjennom DFDS, sammen med en omvisning på brygghuset. La smaksreisen begynne!

Forrett:

En av rettene fra a la carte: Oksetartar med eggeplomme, sennep, pepperrot, urter og ristet surdeigsbrød. Vi hadde aldri smakt tartar før, men etter denne kan vi godt gjøre det igjen! Masse smak og god konsistens. Nam!

En av rettene fra à la carte: Oksetartar med eggeplomme, sennep, pepperrot, urter og ristet surdeigsbrød. Masse smak og god konsistens. Nam!

Den første retten i tre-retters menyen: Røkt laks, nypotet-mos med kjernemelk, grov sennep og saltet kinakål med dill-pesto. Fin sammensetning av mykt og sprøtt. Veldig god rett!

Den første retten i tre-retters menyen: Røkt laks, nypotet-mos med kjernemelk, grov sennep og saltet kinakål med dill-pesto. Fin sammensetning av mykt og sprøtt. Veldig god rett!

Hovedrett:

Hovedretten i tre-retters menyen: Kalveculotte med gulrotspurré, ristede gulrøtter, persillecrust og nypoteter. Kjøttet smeltet på tungen, og det smakte helt fantastisk. Til fikk vi et mørkt øl ved navnet Ravnsborg rød. Jeg er vant med å drikke rødvin til rødt kjøtt, men jeg bytter vinen med "rødt" øl anyday! Ølen fikk virkelig frem alle smakene i rotgrønnsakene, sausen og kjøttet. Jeg får vann i munnen bare av å skrive om det.

Hovedretten i tre-retters menyen: Kalveculotte med gulrotspurré, ristede gulrøtter, persillecrust og nypoteter. Kjøttet smeltet på tungen, og det smakte helt fantastisk. Til fikk vi et mørkt øl ved navnet «Ravnsborg rød». Jeg er vant med å drikke rødvin til rødt kjøtt, men jeg bytter vinen med «rødt» øl anyday! Ølen fikk virkelig frem alle smakene i rotgrønnsakene, sausen og kjøttet. Jeg får vann i munnen bare av å skrive om det.

Den andre a la carte retten er en steak sandwich med bakt paprika, glasert løk og ruccola. Til var det friterte potetbåter med røkt chilimajones. Her kom også den mørke ølen til sin rett. Herlig mørt kjøtt, og perfekt sprø fries! En fest i munnen.

Den andre a la carte retten er en steak sandwich med bakt paprika, glasert løk og ruccola. Ved siden av var det friterte potetbåter med røkt chilimajones. Her kom også den mørke ølen til sin rett. Herlig mørt kjøtt, og perfekt sprø fries! En fest i munnen.

Ølen vi fikk til hovedretten.

Ølen vi fikk til hovedretten.

Dessert:

Hylleblomstsorbet, krystallisert hvit sjokolade og sitronurter. Denne desserten hører til a la carte menyen. Frisk og søt! Den hvite sjokoladen er prikken over i-en.

Hylleblomstsorbet, krystallisert hvit sjokolade og sitronurter. Denne desserten hører til a la carte menyen. Frisk og søt! Den hvite sjokoladen er prikken over i-en. Til denne fikk vi den samme ølen som vi startet med, Yukuzi wheat. Den går perfekt med det søte!

Den siste retten i tre-retters-menyen. Rabarbra med rabarbrasorbet, ølmarinert rabarbra, kakecrumble og creme anglaise. Som dere ser rakk jeg å ta en bit før bilde ble tatt. Klarte rett og slett ikke å vente! Denne er så god som den ser ut. For en perfekt miks av smaker! Her er det bare å lukke øynene å nyte. Til fikk vi en frisk fruktøl (som ikke er med på bildet).

Den siste retten i tre-retters-menyen. Rabarbrasorbet, ølmarinert rabarbra, kakecrumble, creme anglaise og revet sjokolade. Som dere ser rakk jeg å ta en bit før bilde ble tatt. Klarte rett og slett ikke å vente! Denne er så god som den ser ut. For en perfekt miks av smaker! Her er det bare å lukke øynene å nyte. Til fikk vi en frisk fruktøl (som ikke er med på bildet).

Etter å ha smakt oss gjennom Nørrebro Bryghus kan vi med hånden på hjertet si at: Hit skal vi igjen!

Takk for oss!

Hilsen Københavnvennen Stine 🙂