Restauranten Explorers Steakhouse om bord på DFDS-båtene serverer de mest utsøkte stykkene med biff, og det jeg mener er den beste fries’en jeg noen gang har smakt! I høst kåret restauranten «Årets biff 2016» på et stort event om bord, sammen med noen av Danmarks beste biffkokker og matkjennere. I dommerpanelet satt også vår egen mesterkokk Eyvind Hellstrøm.
Eventet var først og fremst en hyllest til biffen, men hensikten var også å gi folk en guide til bedre forstå biffens egenskaper, hvordan den best kan tilberedes – og sammen avgjøre hvilket stykke, eller hvilken utskjært del av oksen, som regnes som det aller beste stykket for 2016.
Både dommere, gjester og DFDS-ansatte fikk smake, lukte, klemme og kjenne på ulike biffstykker, tilberedt på ulike måter. Juryen vurderte innledningsvis 21 fantastiske stykker oksekjøtt, men endte med åtte i finalen. Her var blant annet entrecôte en sterk finalist, og flere trodde at den eller Rib Eye kom til å vinne. T-bone og Rump Steak var blant de andre finalistene.
Men ingen av disse vant. Vinneren ble faktisk et stykke som heter nyretapp! Nyretappen er en utskjæring som vi ikke kjenner så godt til som vanlig forbruker. Dette er et veldig mørt stykke, som også har en kraftig oksesmak. Nyretappen har en interessant og litt annen konsistens enn andre biffstykker, og passer godt i hverdagen, og skal bare brunes litt på pannen i et par minutter.
Og lurer du på hvordan nyretapp smaker? Da kan du bestille bord på Explorers Steakhouse neste gang du reiser med DFDS, for her selges den nå. Den passer perfekt til alle typer grønnsaker, men vi spiste den med fersk rosmarin, herlig sprø og tykke pommes frites og hjemmelaget bernaisesaus.
Ps. Skal du bestille nyretapp om bord, har biffen fått navnet «Butcher’s Steak». Hvorfor, finner du ut av litt lenger ned i saken.
Beste hilsen København-vennen Camilla 🙂
I denne filmen kan du se at vinneren, nyretappen, kåres. Det er Liselotte Lyngsø, Fremtidsforsker for Future Navigator, som har fått æren av å dele ut prisen. (Flere bilder etter filmen)
Se kokkenes beste biff-tips! I forbindelse med kåringen av «Årets biff 2016»-event, har DFDS satt sammen tips fra en rekke prominente biffentusiaster, som virkelig vet hvordan du både skjærer og steker biffen så den blir best mulig.