Kødbyen ligger på Vesterbro, ikke langt fra Tivoli og Hovedbanegården. Området er delt opp i Den Brune, Den Grå og Den Hvide Kødby. I den brune delen finner vi kreative arenaer som danskeskole og teater, mens den grå består av kontorer, sykkelverksted og vinforhandlere. Vi tok derimot turen til den hvite delen! Området minner ved første øyekast om et stort industriområde (og det ble faktisk fredet som industriminne i 1995), men her ligger det mange populære spisesteder, barer og nattklubber.
Midt på området er det i sommersesongen et eget matmarked med små boder, vogner, god stemning og ikke minst: Lukter som får vannet til å løpe i munnen! I helgen er dette et perfekt «hang out»-område for alt fra barnefamilier til vennegjenger.
Min familie (på fire) ankom Kødbyen tidlig en søndag ettermiddag, før vi skulle seile tilbake med Københavnbåten. Her spiste vi hjemmelaget is, drakk sjukt god kaffe, og ruslet rundt på markedet og tittet på all den gode maten!
Beste hilsen København-vennen Camilla – med familie 🙂
Velkommen til Kødbyens Mad & Marked!
Dette er Simon Bacon Aldinger Kullegaard. Han er PR-sjef for Kødbyen, og forteller ivrig om området og konseptene som finnes i de ulike «kødbyene».
Deilig sensommerstemning og «laid back» festivalfølelse midt i den hvite Kødbyen.
«Fra slagtehal til hipster-hangout» skrev AOL.dk i 2015 om Kødbyen. Så ikke la deg lure av de hvite, monotone fasadene og bygningene som knapt har endret seg siden 30-tallet. Innholdet er noe ganske annet i dag!
Warpigs er en av cirka 15 restauranter, og ett av de siste tilskuddene i Kødbyen, som nå ikke har plass til flere virksomheter.
En av anbefalingene Simon ga oss, var å ta en tur til isbutikken, hvor det kun selges hjemmelaget is i mange varianter. Vi var ikke vonde å be…
Her er et lite utvalg is – av de som serveres i den lille isbutikken.
Ikke så vanskelig å finne frem med et så tydelig skilt…
Hos «Kødbyen Is» kan du betale med dansk mobil eller med cash, men ikke med kort. (Men det ligger en minibank rett utenfor Kødbyen, som vi besøkte…)
Her var det mye mørk sjokolade, så selv om barna likte isen er nok utvalget kanskje aller best egnet for voksne.
Amélie (8) synes karamellisen var veldig god, men den smeltet fort, og måtte inntas på rekordtid.
Fleisch er en annen restaurantanbefaling vi fikk, og nettsiden finner du her. Det finnes også en slakter her, om du er mer keen på «take away», men den er ikke åpen på søndager.
Hos Fleisch serveres ulike smørrebrød, salater, sild, ost og desserter. Menyen finner du her.
Blide og hyggelige kokker på kjøkkenet.
Taqueria-restauranten «Hija de Sanches» åpnet i april 2016, og her serveres deilige tacos.
Chicky Grill Bar var stengt da vi var i Kødbyen, men i følge Simon er dette blitt et skikkelig hipster-sted.
En av mange aktører som har fått bodplass på matmarkedet. For Kødbyen er det viktig med variasjon på virksomhetene. Flere virksomheter tester gjerne konseptene sin her, før de ruller dem ut i større skala.
Her finner du all slags klientell, også en del turister, spesielt de siste par årene har de kommet til. Aller mest liv er det i helgene, og på kveldene er det skikkelig partyliv her når alle barene åpner.
Folksom søndag, men veldig rolig og avslappende stemning.
Hva med en deilig, ferskpresset juice?
Fra denne food truck’en selges det blant annet hummer og lakseburger.
Mye liv hos «The Burger Joint», som ligger midt mellom inngangen til Kødbyen, og det åpne markedet.
Restauranten Kul skal også være veldig bra! Her kan kokkene friste med østers, helleflyndre, krabbe, ville reker, rødtunge, iberico-skinke, tempura blekksprut og lammenakke – for å nevne noe.
Siste stopp på veien er Prolog Coffee Bar, nok en anbefaling fra vår venn i Kødbyen, Simon Bacon. Her møtte vi de hyggelige gründerne, Jonas Gehl og Sebastian Quistorff, som lagde en perfekt kopp med cappuccino…
Perfekt laget, perfekt smak – og perfekt hjerte <3
Før vi dro hjem, stakk vi innom enda et par boder for å titte, lukte, bli inspirert og fristet av all den gode maten… Definitivt et sted vi må tilbake til, kanskje tester vi ut det sagnomsuste nattlivet neste gang? Om du vil lese mer om Kødbyen, kan du klikke her. Her finner du også en oversikt over aller restaurantene, som har egne nettsider.
Og lurer du på hvor Kødbyen ligger? Ta en titt på dette kartet: