Alle vin-interesserte: Ta en tur til vinbanken i Nørreport

Vinoble er en landsdekkende kjede bestående av 28 av Danmarks beste vinhandlere i samarbeid med Østjysk Vinforsyning. Konseptet bygger på en høy grad av service, samt en kompetent og personlig rådgivning uavhengig hvor god vinkjenner kunden er. Butikkene selger et bredt utvalg vin fra alle regioner.

Vinoble Skt. Petri i Krystalgade 18, Nørreport, har Danmarks største utvalg av sprit – med 1000 forskjellige sorter. Dette er også den eneste butikken med vinbank med eksklusive årgangsviner fra så lang tilbake som 1920!

Blant kundene finnes mange samlere – og gavekjøpere. Forretningsbyggene i nærheten huser flere faste kunder, men en del turister dukker også gjerne opp, deriblant amerikanske, japanske, svenske og norske. De aller fleste kundene er naturlig nok danske.

Den dyreste flasken som er til salgs i vinbutikken er en KRUG Champagne. Den koster 25.000,- danske kroner og er låst inne på et «hemmelig» sted…

Tekst: Vinselgerne Asbjørn May (hovedbildet) og Thomas Rosendahl.

Aller bilder er fra Vinoble Skt. Petri i København. 

Mange fine gaveviner. Eller til eget bruk.

Litt «vintilbehør»

Stort utvalg av drikkevarer

Her finnes viner fra 1920-tallet

I Vinbanken

Danmarks største utvalg av sprit

Thomas Rosendahl viser frem butikkens dyreste champagne

Krug Clos d’Ambonnay