I Nørregade 36 ligger Sømods Bolcher. Her selges 82 typer «bolcher» (drops), og de lages på den gode, gammeldagse måten. Det brukes kun naturlige råvarer som perlesukker, naturlige smaksstoffer og naturfarger, og de fylte dropsene fylles med den beste sjokolade, marsipan og nougat. Og alt lages for hånd.
Her kan du slå av en prat med Michael Sømod, som er er en av tre familieeiere, og du kan få se hvordan dropsene lages. Det er en tradisjon som er bevart siden grunnleggelsen i 1891.
I 1991 ble Sømods Bolcher utnevnt til «Kongelig Hofleverandør».
Danske Christine Schytte og barna (Maria) 12 og Tina (6) bor utenfor København, men er alltid innom Sømods når de er i byen.
– Dette er ett av våre faste stopp, og «Sort Special» er favoritten. Lakrisdropsene er både friske, søte og salte på en gang, forteller Christine mens hun og døtrene (med sultent blikk) titter inn i glasmonteret hvor alle de ulike dropsene er utstilt.