Det søte paradis

I Nørregade 36 ligger Sømods Bolcher. Her selges 82 typer «bolcher» (drops), og de lages på den gode, gammeldagse måten. Det brukes kun naturlige råvarer som perlesukker, naturlige smaksstoffer og naturfarger, og de fylte dropsene fylles med den beste sjokolade, marsipan og nougat. Og alt lages for hånd.

Her kan du slå av en prat med Michael Sømod, som er  er en av tre familieeiere, og du kan få se hvordan dropsene lages. Det er en tradisjon som er bevart siden grunnleggelsen i 1891.

I 1991 ble Sømods Bolcher utnevnt til «Kongelig Hofleverandør».

Danske Christine Schytte og barna (Maria) 12 og Tina (6) bor utenfor København, men er alltid innom Sømods når de er i byen.

– Dette er ett av våre faste stopp, og «Sort Special» er favoritten. Lakrisdropsene er både friske, søte og salte på en gang, forteller Christine mens hun og døtrene (med sultent blikk) titter inn i glasmonteret hvor alle de ulike dropsene er utstilt.

 

Den danske familien Schytte er alltid innom når de er i København

 

Mange fristelser å velge mellom

 

Familien Schyttes favoritt

 

Michael Sømod er en av tre eiere

 

Drops på rekke og rad

 

Mange søte fristelser

Dropsene veies…

 

…før de pakkes og skifter eier

 

Spennende å se hvordan dropsene lages

 

I fabrikken

 

Nysgjerrige tilskuere

 

Produksjonen er godt i gang

 

Dette blir mange kilo drops

 

Godt samarbeid

 

Surre og tvinne

 

På vei inn i (og ut av)  fristelsens hule

 

Sømods Bolcher