Minner fra nesten 40 år med Københavnbåten

Min datter Ann-Kristin og jeg trålet København for gode og morsomme barneopplevelser. De første årene hadde hun alltid med seg apekatten sin, mr. Nilson.

«Vi samlet småpenger på et glass gjennom hele året, for å ha til turen vår. Noen ganger tok vi oss råd til en hotellovernatting».

Den gang var det ikke dusj og toalett på alle lugarene. (Jeg har i friskt minne en tur i november hvor jeg var gravid med nr. 2, og det var liten storm. Jeg ble sjøsyk, lå i øverkøya, og måtte stadig ned og ut på toalettet på gangen for å kaste opp.)

De første årene hendte det at hun danset rundt på dansegulvet i ren yrhet tidlig på kvelden, til begeistring for en del eldre mennesker som kunne kaste twist eller lignende til henne.

Etter noen år ville hun helst at jeg skulle holde meg blant pensjonistene, så hun fikk utforsket båtlivet på egenhånd, og etter ennå noen år var det plutselig kult å ha med mamma på diskoteket.

Vi hadde fantastiske turer med fine opplevelser, etter hvert butikktråling, og gode samtaler helt til hun var 18-20 år. Nå er Ann-Kristin 41 år, og har for lengst fått sin egen familie og sine egne turer med danske båten. Hun har fire barn, og valgte å gifte seg etter at alle barna var kommet. De giftet seg i København, og vi tok naturligvis da også Københavnbåten! Nå i høst planlegger vi en jentetur til København sammen med den nest-eldste datteren på 13.

«København er for alltid byen i mitt hjerte, jeg må dit minst et par ganger i året, og alltid med Københavnbåten for å oppleve gleden i det å være underveis. Nå er det mannen min som er med, og han er like avhengig av disse deilige, langsomme båtturene som jeg er».

Noen ganger svippturer og hyggelige timer i København, andre ganger bevilger vi oss hotellopphold hvor vi tar oss tid til å utforske Arken, Louisiana og andre spennende steder. Men, vi reiser alltid med båt, fly kommer aldri til å bli noe alternativ.

Innlegg: Åse K. Dybvik

Ann-Kristin på dekk

 

Apen skiftes på i lugaren

 

Apen mr. Nilson måtte alltid være med

 

Ut på tur i all slags vær

 

Åse og datteren på en av sine mange turer til København

 

Noen år siden de første turene for snart 40 år siden