Cathrines København: Opplev bylivet på Østerbro

Foretrekker du kafélivet på Frogner i Oslo, vil jeg anbefale dere å ta en liten rundtur på Østerbro, eller Fredriksberg. Fordi jeg trener på Østerbro Stadion, kjenner jeg området godt. Her kommer noen gode tips:

Å komme seg dit:
Østerbro ligger veldig nærme DFDS-båten, så derfor kan dette være et godt alternativ til å dra inn til sentrum av København. Det går an å ta bussen utenfor ankomsthallen mot Østerbro stasjon / Oslo plads. Gå av på det andre stoppet du kommer til, det tar kun fem små minutter. Fra Østerbro stasjon til de første butikkene er det ca. 600 meter, men du kan fint ta buss nr. 1A eller 14 som går mot «Trianglen».

Går du av på bussholdeplassen «Trianglen» kan jeg anbefale jentebutikken «Buch Copenhagen«, en super butikk, som ligger 50 meter unna stoppet. (Og tok du beina fatt, har du nok allerede funnet mange godbiter på veien!)

Fortsetter du forbi Trianglen vil du runde hjørnet hvor banken Nordea ligger, og deretter bare fortsette ut i Østerbrogade. Selv liker jeg å gå innom kvinnebutikkene «Smila», «Mille K»og «Berg»; her finnes mye trendy klær til fornuftige priser.

 

Mille K – en av Cathrines favorittbutikker

 

Lisbeth Dahl har også butikk på Østerbro, så hvorfor ikke stikke innom å få litt julefølelse.

Lisbeth Dahls butikk

 

Når dere har beveget dere langs Østerbrogade finner dere også «Park Cafe» som er en ganske bra restaurant, bar og nattklubb.

På motsatt side av gaten vil jeg anbefale klesbutikkene «Voigt» og «OZ«. Deretter vil jeg anbefale et lite «pit stop» på Østerfælled Torv hvor man blant annet kan hygge seg på «Kafe Kapers» og få en deilig brunch-pakke til 99 kroner.

 

Kafe Kapers

 

Ovenfor kaféen kan du så vidt skimte friidrettsstadion Sparta, samt fotballklubben FCK sin hjemmebane «Parken».

Ellers har du blomsteforhandleren BB som lyser opp på torvet, hvor jeg selv liker å handle mine flotte blomster.
(Det er vanskelig å si «nei» til roser og flotte blomsterbuketter til kun 10-20 kroner :))

 

Skjønne roser på torvet på Østerbro

 

Blomsterhandel BB

 

Østerbro er et hyggelig sted, så nyt hverdagslivet til befolkningen som bor her!

Innlegg: Cathrine Larsåsen