Er Evelyn (84) vår mest lojale gjest?

 

Evelyn og Inge – som er et dansk jentenavn – fant hverandre gjennom en brevklubb i ”Hjemmet” rett etter krigen. DFDS Seaways har vært viktigste transportmiddel i alle år, og denne uken møtte Evelyn kapteinen, DFDS-sjefen og flere som ønsket å takke henne for å være en av deres mest lojale gjester.

– Jeg så en reiselivsak om DFDS og København i ”Hjemmet”. Like etter ringte jeg Vivian Sivertsen (adm. direktør i DFDS Seaways Norge), for å fortelle henne min historie og hvor mye båten har betydd for meg gjennom alle disse årene, forteller Evelyn Teien.

Vivian synes henvendelsen var så hyggelig at hun ønsket å møte denne pratsomme damen med den fantastiske historien.

Lunsjmøte om bord
– Jeg forstod raskt at jeg snakket med en av våre aller mest lojale gjester. Derfor inviterte vi Evelyn og datteren hennes på lunsj om bord, i forbindelse med at de skulle seile til København, forteller Vivian Sivertsen.

Kaptein Freddy Damgaard, Commercial Manager Kent Vildbæk og Københavnekspert og salgssjef Jan Frimann var også med, og det ble en svært hyggelig opplevelse for alle. Evelyn fikk også overrukket et gavekort som gjør at hun heretter alltid kan seile gratis i Commodore-lugar.

Evelyn og Inges historie

Under lunsjen fortalte Evelyn historien om hvordan hun møtte Inge, og hvordan det var begynnelsen på et livslangt vennskap. Vi må tilbake til 1946. Evelyn er 19 år, og krigen er over. Evelyn ser i ”Hjemmet” at hun via en skandinavisk brevklubb kan få en brevvenn. Kort tid etter får hun sitt første brev fra en dansk jente. Dette er begynnelsen på et vennskap som så langt har vart i 66 år.

– Inge er født i 1928, jeg i 1927. Hun var fra Nærum, like utenfor København, hvor hun fortsatt bor. Vi brevvekslet hver eneste måned i to år før jeg endelig, i juli 1948, tok en stappfull båt til København og traff henne for aller første gang, forteller Evelyn Teien. Det var full klaff med en gang.

Evelyn har ikke tall på hvor mange ganger hun har vært i København, men det er mange. Og hun reiser alltid med båten.

– København henger sammen med båten for meg. Jeg reiser ikke med noen andre. Men jeg foretrekker å reise med Crown of Scandinavia, for der får jeg balkong, sier hun.

Mann og barn
Etter hvert som Evelyn ble gift og fikk barn, tok hun med seg familien til København. Hennes mann, Per, ble like betatt av både byen og Inge som henne. Han er nå blitt så syk at han ikke har anledning til å være med lenger, men datteren Anne Teien Collins stiller gjerne opp som reisefølge, selv om det er med et visst vemod hun tar farens plass som reisefølge.

– Jeg er vokst opp med Inge. Hun er familie for meg. Jeg har også vært mye i København, og hadde min bryllupsreise med DFDS i påsken 2000, forteller Anne Collins.

Hun tror det lange vennskapet mellom moren og Inge skyldes gjensidig respekt og beundring for hverandre. En god oppskrift på vennskap.

Evelyn og datteren Anne om bord, klar for lunsj med DFDS-kapteinen, adm. dir, commercial manager og salgssjef.

 

DFDS´Norgessjef Vivian Sivertsen og Commercial Manager Kent Vildbæk venter på gjestene

 

Alle møter hverandre for første gang

 

Deilig dansk platte

 

En meget hyggelig lunsj

 

Evelyn trives godt mellom kjekke menn i uniform.

 

Frisk og deilig dessert

 

Vivan overrasker med et gavekort

 

En glad gjeng

 

På tide med farvel. Evelyn reiser til København.

 

Evelyn og danske Inge – noen år tilbake.

 

Evelyn og Inge

 

Evig vennskap

 

Evelyn og datteren Anne i lugaren