Københavns ukjente perler

 

En av våre ansatte i DFDS, salgssjef Jan Frimann, har plukket ut noen av Københavns skjulte skatter:

Frederiksberg Have
– København har mange fine parker og grøntområder, men Frederiksberg Have er en av mine favoritter. Det ligger en super restaurant helt ved inngangen til parken, og etter et velsmakende stopp der kan man leie båt og ro i dammen og kanalene. Det er få turister som finner fram hit, men danskene vet å bruke parken. Som en bonus kan vi nevne at Frederiksberg Have ligger rett ved siden av Zoo. Anbefales på det sterkeste!

(Saken forts. under bildet)

Frederiksberg Have og slott. Definitivt verdt en tur.

 

Oyster and Grill
– Et veldig kult sted drevet av Cofoco, en restaurantkjede som har en rekke steder i København. Fellesnevneren er mat av topp klasse, til rimelige priser. Oyster and Grill er intet unntak, og som navnet tilsier er fokuset på grillet kjøtt og sjømat.

Restauranten åpnet i mai 2011, og ligger i Sjællandsgade 1 B

 

Statens Museum for Kunst
– Kan sammenlignes med Nasjonalgalleriet i Norge. Ikke bare er det et fantastisk museum, det ligger også nærme Rosenborg Slott og Kongens Have. Dermed er det enkelt å kombinere kulturelle opplevelser innendørs med en herlig spasertur utendørs.

Staten Museum for kunst i København Foto: Purple Snail/Flickr.com

 

Frederiksberg rådhusplass
– Det er kanskje ikke alle nordmenn som kjenner til Frederiksberg, men det er en egen kommune som ligger midt i København. Området er veldig trivelig, og er vel verdt et besøk. Her finner du, i tillegg til tidligere nevnte Frederiksberg Have, blant annet Pile Allé: En nydelig liten gate, som er full av det vi i Danmark kaller ”familiehaver”, som er små kafeer og restauranter der det er deilig å slappe av i solen med noe godt i glasset. I Pile Allé ligger også Storm-P Museet, hvor man kan ta humoristens tegninger og bilder nærmere i øyesyn.
Det er altså nok å finne på i København, selv om man har besøkt byen før. Og dersom du ”bruker opp” stedene på denne listen, kan du trøste deg med dette: I København dukker det stadig opp nye, ”ukjente” perler.

Frederiksberg Rådhus (Foto: Wikimedia)

 

Hva mener du? Noen ukjente perler som fortjener oppmerksomhet her på Storbycruise.no?

Send en epost og tips oss på post@storbycruise.no, så kanskje får du en tur til København av oss som takk for hjelpen!