Ta en badetur til Copencabana

 

København er en spennende storby med gode shoppingmuligheter og et boblende uteliv, men det er langt i fra det eneste den har å by på. Byen er nemlig full av flotte bademuligheter, slik at du fint kan kombinere storbylivet med en deilig badeferie.

København kan friste med både sandstrender og havnebassenger, og best av alt er at de ligger midt i byen. Og hva er vel mer ”eksotisk” enn å nyte sol og strandliv med storbyen som kulisser?

Badebyens havnebasseng

I hjertet av byen, på Islands Brygge, ligger badebassenger med utsikt tilbyens tårn og havnens liv. Dette var byens første havnebad da det åpnet til badesesongen i 2002. Siden har det blitt gjort om til et permanent og større havnebasseng, med plass til rundt 600 badegjester.

Av i alt fem bassenger, er to av dem forbeholdt barn. Et for de aller minste, og et for litt større barn. Tre livreddere sitter alltid parat dersom noe skulle skje, men alle barn under åtte skal likevel være i følge med en voksen.

Rio de Copenhagen

Det andre havnebassenget i hovedstaden finner du ved Havneholmen og Fisketorget, og går under navnet Copencabana. Anlegget befinner seg på en 2,5 kilometer lang strekning, og består av tre bassenger; et grunt barnebasseng, et for sportssvømmere og mosjonister, og et basseng med stupetårn på en, to og tre meters høyde.

Det er lagt mye arbeid i å rense vannet i havneområdet, og resultatet har vært at både fastboende og tilreisende har flotte bademuligheter i rent vann. Det foretas også jevnlige miljøkontroller av vannet, både ved Copencabana og ved Islands Brygge, for å forsikre badegjestene om at vannet er rent.

Kunstig øy

Det eldste badeområdet i København er Amager Strandpark, og slenger du deg på Metroen er du fremme på bare syv minutter. Siden den ble grunnlagt i 1934 har parken endret utseende, og blitt til et riktig så lekkert badeområde. Ut i fra den gamle stranden finner du nå en flott lagune som avgrenses av en menneskeskapt øy, med en ny strand.

Den 2,5 kilometer lange øyen ender i en molo i nord og en anløpshavn i sør, og tre broer forbinder den nye stranden med den gamle. På øya vil du finne både en naturstrand, og en såkalt bystrand, og i lagunen er det lagt opp til en 1000 meter lang bane for svømmere og roere.

Høres dette fristende ut? Reis fra Oslo til København med DFDS Seaways og du vil få en ferie som kombinerer det beste fra cruiselivet og storbyen med fantastiske bademuligheter, garantert en variert og deilig ferie.

Bading ved Islands Brygge i København