Københavns beste herreklær

 

Le Fix ligger litt bortgjemt i Kronprinsens gade 9b, men når du først finner frem inn til bakgården skjønner man at dette er en spesiell forretning. Butikken er innbydende, og allerede gjennom vinduet kan man se at her er det annerledes enn i de fleste klesforretninger  i København.

Samtidig som Le Fix er kult og urbant, har butikkens utvalg av klær noe jordnært over seg. Her finnes ullgensere som like gjerne kan brukes på en fjelltopp i Norge som på en trendy bar i Kongens by. Sko som både kan brukes på skogsstier og røde løpere i Hollywood. Det er dansk. Det ordentlig. Det er lekkert. Og det er kult.

Når vi innledningsvis skriver at det er Københavns beste forretning for herreklær, så er det noe vi har fra  AOK .dk (Alt om Købehavn). Nettstedet slo i sin årlige Købenahavnkåring fast at Le Fix er den beste butikk i København innen herremote. I følge kåringen som er en stor begivenhet hver vår, vektlegges det at at innehaverne er raske til å se hvilke trender som er i emming, og at de tør å se til siden for det tradisjonelle.

Le Fix drives av tre herrer som har sin bakgrunn fra undergrunnsmiljøer i København. Det er også årsaken til at de selger spraybokser til grafitti-kunst i forretningen.

– Alle som var med å starte klesmerket tilbake i 1999, og butikken i 2008, kommer fra ulike undergrunnsmiljøer. Disse identitetene er det viktig for oss å ta med oss inn i Le Fix, sier Valdemar Kludt, innehaver og gründer.

Benny Brankovic Kusk er designer, kunstner og gründer. Han er enig med Kludt, og viser frem klærne som ligger fremme i den flotte forretningen sentralt i København.

– Vi henter vår inspirasjon fra fra musikken, fra naturen, fra kunsten, og er nok egentlig ikke en del av mote- og fashionmiljøet i Danmark. Det er nok en av årsakene til vår suksess.

Bildene under er fra Le Fix i Kronprinsensgade. Det ligger også en Le Fix i Guldbergsgade.

 

Klær og spraybokser. Foto: Tor Lie

 

Forretningen selger klær gutta har designet og laget selv, men fører også andre klesmerker enn sitt eget. Foto: Tor Lie

 

Gründer, designer og kunstner: Benny Brancovic Kusk. Foto: Tor Lie

 

Le Fix har faktisk fått laget sin egen øl. Den tar de frem når det med jevne mellomrom inviteres til fest i bakgården. Valdemar Kludt til venstre. Benny til høyre. Foto: Tor Lie