Ta med barna til København i påsken!

Vandhuset

 

Det er masse moro å finne på for hele familien i København. Det å ta båten over kan være en morsom og fin opplevelse både for liten og stor. La deg inspirere av serviceansvarlig i DFDS, Trine, sine tips til hva du kan finne på med barna i ferien:

trinestips

Serviceansvarlig i DFDS, Trine, sine tips til familieopphold i København

Se den 2 måneder gamle elefantungen i København Zoo
Veldig mange barn er glad i dyr, og i Zoo finner du over 2500 dyrearter. Nå har dessuten en av Zoos elefanter født en «liten» elefantunge på 100 kilo, som blir to måneder i påsken. Kom og se! De aller minste synes også det er gøy å klappe og kose med kjente gårdsdyr.

Zoo

Kom og se den to måneder gamle elefanten i Zoo

Lek i boblende badebasseng
København har et av de flotteste badeanleggene i Nord-Europa. Det heter Vandkulturhuset og har en stor barneavdeling med vanngardin og boblesoner. I tillegg er det et kjempebasseng både for små og store, klatrevegger, trampoliner og spa-avdeling. Er du av det tøffe slaget og våger deg ute i sjøen foreslår vi Amager Strandpark (sør for sentrum).

Gå på oppdagelse i dinosaur-universet i Experimentarium
Ta med barna på en oppdagelse gjennom et 800m2 stort dinosaurunivers hos Experimentarium. Dette er en egen verden totalt iscenesatt med over ti forskjellige dinosaurer og mange skjeletter og knokler. Opplev hvordan dinosaurene levde og følg deres liv tett på gjennom historien.

Møt krokodiller og anakondaer på Den blå planet
22. mars åpner Den blå planet, et fantastisk nytt og stort akvarium. Her finner du over 20.000 dyr fra hele verden i et opplevelsessenter «under vann». Det fantastiske bygget er dessuten verdt turen i seg selv, så her er det mye å se på både for små og store. Det ligger i nærheten av Kastrup og det er enkelt å komme seg hit. Ta for eksempel metro M2 fra Kongens Nytorv og gå av ved Kastrup Station. Derifra er det 600 meter å gå. Les mer her.

blaaplanet

Opplev Danmarks nye, store akvarium Den blå Planet

experimentarium

Bruk påsken til å oppleve dinosaurer på Experimentarium

Oppdag hva skottene har under kilten
På Rådhuspladsen 57 ligger humoristiske Ripley’s Believe It Or Not Museum som inneholder utrolige saker og ting fra virkeligheten. Her ser du hva skottene virkelig har under kilten, krympede hoder fra kannibaler i Sør-Amerika og kalven med to hoder. Vegg i vegg finner du H.C. Andersen Eventyrhuset, Her kan du oppleve de fantastiske eventyrene til H.C. Andersen på nært hold.

Spis dejlig dansk frokost pa Café Norden
Café Norden ligger i hjertet av København. Det er lite som kan toppe det å sitte i solveggen her, med en stor dansk frokost og fantastisk utsikt over Amagertorv, Storespringvandet og Højbro Plads. Cafeen har over 100 solrike plasser på Amagertorv, med god boltreplass for barna.

Hvor høy er du sammenlignet med verdens høyeste mann?
Ta med barna til museet Guinness World of Records i Østergade 16, rett ved Strøget. Utenfor blir du hilst velkommen av verdens høyeste mann. Innenfor finner du alle slags verdensrekorder, visualisert i modeller og dukker. I samme hus ligger The Mystic Exploratorie, med mange spennende interaktive demonstrasjoner og utstillinger. Bestem over været, hils på Frankenstein eller prøv en elektrisk stol.

Guinness

I ToyWorld på Guinness World Museum kan barna se ulike leketøyrekorder.