Absalon Hotel har blitt «nytt»

Absalon Hotel ligger på Vesterbro, et veldig «up’n coming» område i København, kun 5 minutters gange fra Kødbyen, 5 minutter fra Hovedbanegården og 10 minutter fra Tivoli. Hotellet har 161 rom, og åpnet 1. mai etter å ha vært stengt i et halvt år. Da pågikk en totalrenovering av hele hotellet.

Familiedrevet siden 1938
Hotellet er ett av de eldste familiedrevne hoteller i København, med svært mange stamgjester. Totalt eier og driver familien 3 hoteller, og alle ligger i samme område.

Hotellet er veldig godt kjent blant Københavnere som et tradisjonsrikt hotell. Stilen er klassisk med et industrielt preg, og med en «splash» av ny og moderne design.

I tillegg til en stor og veldig hjemmekoselig frokostsal kan du som gjest få tilgang til et «chill out rom», et møterom med plass til 20 personer, og en bar – med «happy hour». Som gjest kan du også leie en av hotellets 35 sykler.

– Varm anbefaling
Det var første gang jeg besøkte Absalon Hotel, og uavhengig av hvordan det har vært, synes jeg hotellet er både kjempefint og veldig, veldig hyggelig. Og så er det litt ekstra stas når alt er helt nytt, og lukten av «nytt» fortsatt sitter i veggene. En hyggelig betjening som tydeligvis er stolte av sitt nyoppussede hotell hjelper også på stemningen. Et supert hotell for både single, par, venner og familier!

Beste hilsen København-vennen Camilla. 🙂 

 

Absalon Hotel Frokostsal

Det er den britiske designeren Tricia Guild, kvinnen som etablerte Designers Guild i 1970, som har satt sitt visuelle og fargerike fingeravtrykk på hotellet. Absalon er et hotell med både frokostservering og bar, men har ingen egen restaurant.

Absalon_img_9601

Frokostsalen er stor, moderne og veldig hjemmekoselig.

Absalon_img_9611

Ved innsjekkingsskranken i foajeen kan du slappe av i en av flere sittegrupper. Fargene er sterke og gir mye energi! Her kan du blant annet slappe av med en avis, som ligger tilgjengelig for hotellets gjester.

Absalon_img_9621

Anne-Mette Bendix er salgssjef, og har jobbet ved hotellet i litt over et år. Hun gleder seg stort over det «nye» Absalon Hotel, og alle de fornøyde gjestene.

Absalon Hotel jr. suite

Det finnes flere ulike romkategorier å velge mellom: small, double, original, twin, superior room double og juniorsuiter er valgene du får. Her ser du en liten juniorsuite med balkong.

Absalon Hotel balkongrom

Dette er rom 530, faktisk det eneste rommet med balkong på hotellet.

Absalon_img_9645

Noen av rommene har utsikt rett mot Tivoli. Her ser vi «Himmelskibet», som gir deg en imponerende 360 graders panoramautsikt. Om du tør! 🙂

Absalon_img_9648

Om du foretrekker å gå trappene fremfor å ta heisen, kan du glede deg over dette spennende mønsteret! Bildet her er tatt fra 5. etasje, som også er hotellets øverste etasje.

Absalon_img_9656_447

Et lekkert dobbeltrom hvor alt er splitter nytt, også badet. Nydelige fargekombinasjoner bidrar til at du føler deg hjemme med en gang.

Absalon_img_9657_447

Dette rommet egner seg veldig godt for familier. Rommet er romslig, og denne sofaen kan bli en dobbeltseng for to barn. For eksempel. 🙂

Absalon_img_9674_137

Dette dobbeltrommet er favorittrommet til salgssjef Anne-Mette, selv om det ikke er av de største. Det er et hjørnerom, og har store, vakre vinduer som slipper inn mye lys.

Absalon_img_9682

Alle rom har kjøleskap, men ikke minibar. Dette fordi folk flest liker å ha med medbragt, forteller hotellet oss. Dersom du ønsker å kjøpe noe å drikke, finnes det en bar i hotellets første etasje.

Absalon_img_9908

Dørene til heisene er dekorert med en morsom bok-tapet. Mye hyggeligere enn grå ståldører, synes vi!

Absalon_img_9911

Slik ser familiehotellet ut etter oppussingen. Utenfor inngangspartiet kommer det en uteservering i løpet av sommeren 2015.

Abalone by night

Når mørket senker seg er det hyggelig å nyte en drink i hotellbaren sammen med gode venner.

Absalonimg_0038

Her ser vi en del av den store, hyggelige spisesalen. Båsene gir en intim følelse, for de som liker å være litt private.

Absalon Hotel

En deilig, enkel frokost serveres hver morgen. Da vi var på besøk var det mye folk, men likevel en avslappende atmosfære – og god plass til alle.