København fra sjøsiden

Flere ganger i timen hver eneste dag, seiler det kanalbåter fra blant annet Nyhavn. Vi tok den populære turen som heter «Grand Tour», som varer en time. Det var en frisk opplevelse, og til tross for regndråper i luften var det deilig å være til sjøs, og veldig fint å få sett København fra en litt annen side!

Hvem passer en kanalbåttur for? 
Det er både dansker og utenlandske turister som tar disse turene, får vi opplyst. Også Københavnere og Sjællændere tar gjerne kanalbåten, ikke minst for å få litt frisk luft!

Canal Tours AS opplever stor interesse for sine årskort, som gir full adgang til de populære turene ”Grand Tour”, ”Under de 14 Broer”, ”Trekroner Tour” samt «Hop On Hop Off»-båtturene. Noen turer er audio-guidet, mens andre har en guide om bord, slik vi hadde på vår tur. Båtene har 150 plasser, som også gjør at store grupper kan reise sammen.

Kanalbåt er et fint alternativ til buss, og skal man tilbringe flere dager i København, så finnes det tilbud som gir full adgang til «Hop On Hop Off»-buss- og båtturer i 48 timer.

Lei en båt!
Canal Tours har totalt 17 båter, og seiler hver dag hele året. Selskapet tilbyr både «Dinner Cruise» og «Jazzcruise» i tillegg til andre temacruise, og det går også an å leie en egen båt. For en god pris kan man leie båten i et ønsket tidsrom, og bruke den som ramme for mottakelser, produktfremvisninger, kundefrokoster – eller det man måtte ønske!

Vil du ha en liten smakebit av hvordan København ser ut fra sjøsiden? Se filmsnutten og bildene under, davel. Velkommen om bord!

Beste hilsen København-vennen Camilla. 🙂 

Ps. Du kan lese om DFDS’ temapakke «Storbyturisten» for bedrifter, som lar deg dra på kanalbåt-safari med kolleger!

Kanalbåttur Billettkontoret

Her i Nyhavn kan du både kjøpe billetter, og stige om bord i en av de mange kanalbåtene som tøffer ut herfra – hver eneste dag.

Kanalbåttur Havnen 3

I solskinn og i regn – båtene går uansett vær.

Kanalbåttur Havnen 2

Laura Barrett har jobbet som guide i Nyhavn siden september, og snakker engelsk, tysk og spansk. Her står hun ved siden av kaptein Carsten Hovgaard.

Papirøen

Papirøen og Experimentarium City er bare noen av stedene du passerer på turen som har fått navnet «Grand Tour».

København fra sjøsiden

Litt regn i luften kan bare være oppfriskende, så lenge man har kledd seg godt (nok)!

Seilbåter

Flotte seilbåter på begge sider gir nærmest følelsen av å seile oppover en allé.

Fra sjøsiden

Herlig å være på sjøen! Litt blå himmel dukket også opp!