Vær din egen kokk hos Meyers Madhus

Claus Meyer er danskenes svar på Jamie Oliver. Han har vært en svært viktig bidragsyter i å definere de nye, nordiske mattrendene. For 16 år siden etablerte han Meyers Madhus, som kurser privatpersoner og bedrifter i matlaging. Konseptet er tuftet på at maten som lages skal være lokal, bærekraftig og sesongbasert, men det hender de tillater innslag av mat fra andre deler av verden også.

Meyers Madhus finner du her, i Nørrebrogade 52C i København, eller se kart nederst i saken.

Kurs for 2 til 120 personer
Om du er sammen med kjæresten eller arbeidskolleger, så kan matlaging hos Meyers Madhus være en sosial aktivitet for dere. Ikke bare lærer dere å lage mat, dere får også lære om de ulike råvarene som brukes, og hvordan maten skal presenteres. Og kommer dere rundt lunsjtider, får dere lage deres egne, danske «smørrebrød» – som siden nytes i fellesskap med noe godt i glasset. Kanskje til og med en dansk snaps? 🙂

Meyers har kun lokaler i København, men holder også kurs andre steder i landet.

I bildeserien under kan du bli enda bedre kjent med Meyers Madhus og noen av de ansatte. Men merk dere dette: Vi garanterer vann i munnen, så kanskje greit å ikke være altfor sulten før du går videre…? 🙂

Beste hilsen København-vennen Camilla.

Ps. Du kan lese mer om DFDS’ temapakke «Den kulinariske» for grupper/bedrifter, som lar deg lage «dansk frokost» på Meyers Madhus. 

Meyers Madhus kurssjef Martin Marko Hansen

Martin Marko Hansen har jobbet i Meyers Madhus i 2,5 år og er både kurssjef, rådgiver og produkt- og konseptutvikler.

Meyers Madhus Frimerke

I 2014 fikk Meyers en henvendelse fra det danske postvesenet om å utvikle et bidrag til et nytt nasjonalt frimerke. Meyers baserte sitt frimerke på en dansk nasjonalrett, æbleflæsk, men laget sin egen vri på retten.

Meyers Madhus Kokebøker

Her er bare noen av bøkene til den kjente, danske kokken Claus Meyer.

Meyers Madhus Ansattes kontor

I vinduskarmen til de ansatte, som holder hus på toppen i bygget hvor kursene avholdes, plantes det både sommerblomster og urter i kasser og krukker.

Meyers Madhus inngangsparti

Utenfor inngangspartiet til Meyers Madhus står ulike nordiske urter plantet tett i tett. De har også kasser med potet, kål og fennikel – blant annet.

Meyers Madhus Kjøkken

Meyers Madhus huser totalt 4 kjøkken, og det ene vender ut mot Nørrebrogade. Her er det også en liten butikk, som selger Meyers kokebøker, bakeredskaper, produkter og ingredienser utviklet av Meyer.

MeyersMadhus_img_9726

Fyldige kjøkkenredskapsstativ er å finne flere steder i huset.

Meyers Madhus Kokk

Mattias Landberg-Kvarup er kokk. Her legger han siste finish på et smørbrød, med en grønn majones. I forgrunnen ser vi smørbrød med hønsesalat, sopp, majones, crème fraîche og bacon.

Meyers Madhus Kokkene

Her er Mattias sammen med kollega Kristian Danielsen. Det er ikke så ofte de lager maten selv, da de først og fremst kurser andre, men for vår skyld lagde de deilige smørbrød for å visualisere hva kursdeltakerne selv kan lage.

Meyers Madhus Tartar

Hjemmebakt dansk rugbrød med tartar, cornichon, løk, sennep, majones og potetchips. Og eggeplomme!

Meyers Madhus Reker

Her er et smørbrød med egg, reker og asparges.

Meyers Madhus Roastbeef

Roastbeef-smørbrød med remulade laget av gulrot, løk, cornichon, blomkål, gurkemeie og friske krydderurter. På smørbrødet er det også karse, pepperrot og stekt løk.

Meyers Madhus Fisk

Frister ikke denne? Her er det stekt fiskefilet med torsk (kan også bruke rødspette), ertepuré, syltet løk, gulrøtter – samt en rød dressing av paprika og Thousand Island-dressing. Alt hjemmelaget, selvsagt.

Meyers Madhus Svinefilet

Ikke bare smaker det godt, pent er det også! Her er det smørbrød med svinefilet, bakt jordskokk og eplekompott.

Meyers Madhus Smørbrød

Denne ser kanskje enkel ut, men smaker utsøkt! Hva ingrediensene er? Potet, fritert persillerot, tomat, grønn majones – og erteplante!

Meyers Madhus Æblemost

Meyers Madhus lager ikke bare mat, men også sine egne drikkevarer. Her er det ulike typer «æblemost» vi ser.

Meyers Madhus Øl

Meyers har også sitt eget øl.

Meyers Madhus Lunsj med kokkene

Når maten er laget må den selvsagt smakes på! Kokkene var godt fornøyde med maten de hadde laget. Men det ble et raskt måltid, for dagens første kursdeltakere var like rundt hjørnet, klare for å få lære av Meyers læremestere!