Kunst og øl

Ny Carlsberg Glyptotek byr på kunst i eventyrlige omgivelser. Og en litt annerledes bakgrunn enn de fleste andre museer. 

Du har kanskje allerede gjettet at museet har en forbindelse til det danske ølet Carlsberg? Museet ble nemlig startet av Carl Jacobsen på 1800-tallet, en mann som var over gjennomsnittlig interessert i kunst. Han brukte sine første tjente øl-kroner på kunst, og samlet gjennom livet. Til slutt hadde han så stor samling at han bestemte seg for å bygge Glyptoteket til å huse kunsten. Det lot vi oss begeistre av da vi besøkte museet i mars, og endte opp med å være der i over fire timer.

Et bygg man uten tvil stopper opp ved og studerer.

 

Det vakre museet, med sine fire bygninger, byr på Nordens største samling av antikk kunst. Og ikke minst enestående arkitektur. Siden 1987 har publikum kunne komme hit for å oppleve et unikt museum, som i dag er hjemmet til over 10 000 kunstverk.

Solen trengte inn gjennom vinduene og gjorde det lille ekstra for stemningen.

På museet får man et innblikk i antikk middelhavskultur og kan følge menneskets spor gjennom 6000 år. Fra de tidligere imperier i Midtøsten til det romerske riket. Å vandre rundt i de majestetiske omgivelsene er en veldig fin opplevelse.

Kan du telle hvor mange barn den kvinnelige statuen har?

Midt mellom de fire bygningene finner du en innendørs hage, kalt Vinterhaven. Med store, høye palmer, planter og en fiskedam med karpe. Her kan man ta seg en pust i bakken og fylle på batteriene med noe leskende å drikke, eller en matbit i Glyptotekets Cafe.

Vi slukket tørsten med sitronbrus.

Cafe Glyptoteket tilbyr forskjellige smaksopplevelser i løpet av dagen. Fra leskende brus til oppkvikkende kaffe og delikate bakevarer. De serverer også lunsj. Alt som serveres er laget av nøye utvalgte råvarer.

Denne egyptiske statuen var en av mine favoritter. De sterke fargene gjorde at den skilte seg ut.

Foruten imponerende statuer og antikke skatter, kan du også oppleve noen av de store kunstverkene til Monet, Manet, Van Gogh, med flere. Og nå endelig Picasso.

Gikk bare rundt og smilte da jeg var i Vinterhaven. Lurer på om stedet har den effekten på folk?

Å besøke Glyptoteket anbefales på det varmeste. Det er en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Alt fra gulvlister til egyptiske statuer kan komme til å imponere deg, og om ikke kunsten eller arkitekturen gjør det – vil de gode kakene i kafeen definitivt gjøre det.

                     Hilsen Københavnvennen Iben 🙂 

Bla deg videre for flere stemningsbilder fra vårt museumsbesøk

De ansatte hadde noen av de fineste uniformene jeg har sett. Og så svært stolte ut.