Broen er her!

Neida. Dette er ikke en sak om TV-serien. Den handler om den nye Inderhavnsbroen i København, som bringer øst og vest av indre by sammen.

For endelig har inderhavnsbroen åpnet, og plutselig har indre by i København endret seg totalt!

dscf0836

Broen er selvsagt tilrettelagt både for gående og syklende.

Nå er veien kort fra Nyhavn, Skuespilhuset og Kongens Nytorv til Papirøen, til Christiania og hele Christianshavn. Broen ligger også like ved restauranten Almanak som vi har skrevet om tidligere. Dermed har hele Indre by plutselig blitt mye større!

Veien til Papirøen er blitt mye kortere.

Veien til Papirøen er blitt mye kortere.

Broen knytter øst og vest sammen.

Broen knytter øst og vest sammen.

Broen i seg selv er spennende og fin, og Københavnerne har virkelig trykket den til sitt bryst. Hele tiden farer en jevn strøm syklister og fotgjengere både frem og tilbake over broen, og en del setter seg også ned på benkene for en liten pust i bakken.

Både form og farger gjør broen til et fint tilskudd til bybildet.

Både form og farger gjør broen til et fint tilskudd til bybildet.

108 er en ny og bra restaurant.

108 er en ny og bra restaurant.

Når du kommer over på østsiden av broen ligger stjernekokken Rene Redzipis nye sted 108 like på høyre hånd (Noma ligger også her, men det er i en helt annen prisklasse…). I hjørnekafeen får du kaffe fra norske Tim Wendelboe, deilige bakevarer og lunsj til en rimelig penge. Eller du kan fortsette bort til Papirøen, et av de aller mest hyggelige spiseområdene i København.

Oh la la, muffinsbolle penslet med blåbærsirup!

Oh la la, muffinsbolle penslet med blåbærsirup!

Et annet nytt tilskudd til sentrum av København er Ofelias plads, som strekker seg rundt Skuespilhuset og ut i vannet.

Hyggelige benker på Ofelias plass.

Hyggelige benker på Ofelias plads.

Der det tidligere bare var vann, har københavnerne nå bygget et enormt parkeringshus, og på toppen av det finner man nå en enorm plass med benker, bord og noen få serveringssteder. Vi er skikkelig spente på å se hvordan dette området utvikler seg når sommeren kommer.

Ofelias plass er enorm!

Ofelias plads er enorm!

God reise fra Mats!