Julemarked på Kongens Nytorv

Om du vil komme i skikkelig julestemning anbefaler vi en tur innom ett av Københavns julemarkeder. På Kongens Nytorv ligger det for andre år på rad et julemarked med hele 45 boder. Her finner du polske pølser, italiensk gourmet, dansk strikk og tysk glühwein. For å nevne noe. Julemarkedet er åpent helt frem til 22. desember, og det er gratis inngang. 

Årets julemarked på Kongens Nytorv gjennomføres i samarbeid med København kommune, og arrangør Henrik Mortensen har hentet mye inspirasjon fra julemarkeder i andre europeiske byer.

Vi har fortsatt plass om bord på våre skip til København før jul, så ta gjerne kontakt med en av våre hyggelige ansatte om du vil oppleve en smak av julen i den danske hovedstaden.

Vis-à-vis julemarkedet ligger Hotel d’Angleterre, med sin fantastiske julepyntede fasade.

Når mørket senker seg blir de lysende bodene enda mer fremtredende, men er du på svipptur med DFDS kan du likevel oppleve markedet. Det åpner kl. 11 mandag til torsdag, og kl. 10 øvrige dager.

Arrangør Henrik Mortensen tok oss med på en omvisning, og var tydelig stolt av markedet sitt på Kongens Nytorv – med rette!

I denne boden kan du kjøpe kalde og varme drikkevarer, også glühwein, som er veldig typisk på tyske julemarked. Det finnes også en varmestue tilgjengelig for gjestene.

Noe av det som er herlig med julemarked, er å gå fra bod til bod og småspise. Her kan du velge mellom flere typer pølser.

Noen verktøy er morsommere enn andre, og her er alt laget av sjokolade!

Markedet har også en egen smed som lager både hestesko og kunstverk; enten på bestilling, eller du kan kjøpe noen av de allerede ferdige produktene.

Søtmomsene kan kose seg med deilige karameller med ulike smaker fra denne boden. Eller du kan kjøpe noen poser å gi bort i gave.

Fra denne boden lukter det deilig. Her selges kortreist såpe i flere former, fra Sæbemageriet Bornholm.

Alle såpene er laget av naturlige farger, og innholder naturlige ingredienser som rapsolje og kokosfett.

Her får du kjøpt fine skilt til for eksempel barnerommet.

Stemningen er upåklagelig. Mye folk, men det oppleves likevel ikke som trangt. Når metroen og cityringen på Kongens Nytorv er ferdig bygget i 2018, er planen at markedet blir enda større.

Hos denne mannen kan du kjøpe plakater og skilt; han har over 2000 forskjellige motiver importert fra USA.

Dette italienske paret er på besøk i Danmark kun for julemarkedet. De selger italienske matvarer, oljer, krydder og mye annet deilig.

Også svenskene får innpass på julemarkedet. Fryser du på tærne kan et par ekte saueskinnstøfler gjøre susen.

Hos «Sigrid’s Æbleskiver» får du kjøpt typiske danske «smultboller» – kjent som æbleskiver – som serveres med melis og syltetøy.

Her er en av flere boder som selger smykker til hverdags og fest.

Admiral Hotel ligger kun få minutters gange fra julemarkedet på Kongens Nytorv. Vinner du dagens premie får du to deilige overnattinger her!

Det finnes også flere julemarkeder i København, blant annet i Nyhavn og på Højbro plass. Håper bildene ga litt julestemning.

Beste førjulshilsen oss i DFDS 🙂