Kähler i Tivoli er en designrestaurant som viser frem det ypperste av dansk design, fra stoler av Hans Wegner til Kählers egne klassiske porselen.
Rett innenfor Tivolis port ligger Kähler og venter.
Restauranten har i utgangspunktet røde vegger, gulv og tak, som jo er litt julete, og i julemånedene får den en smakfull og stilig juledrakt som hever stemningen ytterligere.
Med store vindusflater er man tett på parken når man sitter inne på restauranten, og kan følge med på alle menneskene som hygger seg i Tivoli.
Maten på Kählers er umiskjennelig dansk. Vi spiste utrolig gode smørbrød med røkt ørret, rogn og en spennende rygeost (en røkt ost), og et fantastisk tartarsmørbrød med rødbeter og en skarp pepperrot-krem, samt dagens, som var gråand med grønnkål og karamellisert potetmousse.
Potetmoussen var det absolutte høydepunktet, for noe lignende har jeg aldri fått før. Den er laget på den danske juleklassikeren karamelliserte poteter, som så blir most og deretter sendt gjennom en siphon, hvor den får en luftig og lett konsistens jeg aldri har kjent før. Fantastisk!