Spis et smørbrød hos Ida Davidsen

 

Det er Louise Werner Sillemann som er vertinne på Seven Seas ombord på Crown of Scandinavia som anbefaler denne kulinariske opplevelsen. Dette lille stykket Danmark, eller rettere sagt flere stykker Danmark, finner du på Smørbrødrestauranten Ida Davidsen.

– Du finner massevis av fantastiske cafeer og restauranter hvor du kan få riktig gode smørbrød. Men skal jeg anbefale kun ett sted, så må det bli Ida Davidsen, sier Sillemann.

Her er smørbrød mye mer enn reker, røkelaks, brie og karbonade. Smørbrød er matkultur på en helt annen måte enn vi er vant til fra Norge, og Ida Davidsen ivaretar tradisjonen på en fantastisk måte.

Ida Davidsen har en lang og stolt historie. I dag drives smørbrødrestauranten av femte generasjon Davidsen – søskenparet Mia og Oscar Davidsen. Stedet ble i sin tid åpnet av Oskar Davidsen – helt tilbake i 1888. I utgangspunktet var restauranten en vinbar, men kundene ble stadig sultne, og smørbrødene som ble servert var så gode at de raskt ble hovedattraksjonen. I dag ligger restauranten i Store Kongensgade 70.

Vertinne Louise Werner Sillemann fra Seven Seas på Crown of Scandinavia.

 

På besøk hos Ida – bare minutter før lunsjgjestene stormer inn i den svært populære restauranten.

 

Mia og Oscar Davidsen – dagens innehavere av restauranten.

 

Ett av de mange smørbrødene med rødspette på. Toppet med eksklusiv kaviar, asparges og hjemmelaget remulade.Prinsesse Marie. Ferskrøket sverdfisk med marinert tang, asparges, lakserogn og saus med trøffel.

 


Populært med smørbrød i Køben!