Fantastiske Superkilen

– Jeg kan gi deg fem, ti, tyve tips om hva du bør bruke tiden i København på. Hvis jeg likevel skal peke ut noe som er riktig spennende akkurat nå, må det bli et parkområde i Nørrebro som kalles “Superkilen”, sier Jens.

Området ligger mellom fire gater  i Nørrebro. Parken, eller parkene, er designet av Superflex, Bjarke Ingels og TOPOTEK1 – alle renommerte miljøer for arkitektur og urbane miljøer. Området forventes å være helt ferdig sommeren 2012, men området er definitivt verdt et besøk allerede nå. På nettsidene kan man lese litt om ambisjonene for stedet:

Superkilen skal være en park, der udstråler mangfoldighed. Det skal være en form for verdensudstilling fyldt med møbler og brugsgenstande fra hele verden, som brugerne af parken selv har været med til at finde.
 Et eksempel på møbler og brugsgenstande (objekter) er en bænk, en lygtepæl, en skraldespand, et træ, et udendørs fitnesscenter. Kort sagt alle de funktioner som en moderne park skal have.

http://youtu.be/9yH4BFeWKRM

Det første parkkområdet er malt helt rødt – Den røde plass. Det internasjonale miljøet som preger Nørrebro, preger spesielt denne plassen. Her er det satt opp flere neonlysende skilt fra hele verden, blant annet et stort skilt hvor det står ”Moskva”. Det store murhuset på plassen er dekorert med lyskunst, og langs gjerder er det satt opp morsomme benker og fargerike sykkelstativ.

Andre del av Superkilen er sort. Her finnes det som må være Danmarks morsomste lekestativ – et lite kunstverk i seg selv. Selvfølgelig må et internasjonalt parkområde også ha sine bord for å spille sjakk og Dam – ikke ulikt det du ser i parker over hele verden. Det finner du i dette sorte området. De er også satt ut palmer som vil svaie i vinden når det blir varmere i været.

Det tredje og siste parkområdet er grønt – bokstavelig talt. Vegger, og gater er malt grønne. Her er et ungdommelig miljø, og området er spesielt lagt til rette for barn, unge og familier med fasiliteter som piknikplass, områder for idrett (badminton, hockey og mer).

Så hvis du er interessert i å se en park utenom det vanlige, og oppleve de sterke fargene – ta nå endelig turen til Nørrebro og Superkilen. Slik utvikler man en verdensby i 2012! Og kunsten, dekorasjoner og byutviklingen gir rom for tolkninger som et hvilket som helst kunstverk. Hva synes du? Ser det ikke spennende ut?

Jens La Cour Madsen arbeider i shoppen, og anbefaler alle å ta seg en tur til Superkilen i Nørrebro. Har du andre tips fra Nørrebro som må oppleves?

 

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Dette er et sykelstativ.

 

Selv benkene er spesielt utformet. Benkene kan «vogges».

 

Nederst på dette bildet ser du moskvaskiltet. De andre neonlyene representerer andre land og byer i verden.

 

Den sorte lille parken gir deg mulighet til spill. Lekestativet sees til høyre.

 

Hva representerer disse stripene? Kunstnere og arkitekter har fått et bredt spillerom.