1114 Kronprinsensgade, København

 

For mange turister er sidegatene til Strøget et uoppdaget univers. I tiden fremover vil Storbycruise geleide deg gjennom noen av Københavns sidegater og vise frem et par skjulte skatter. Vi starter med en sjelfull gate som ble opprettet helt tilbake i 1785, nemlig devt hippe og trendy område i Kronprinsensgade.

Denne gaten har virkelig alt, her finner du shoppingperler på shoppingperler, blant avslappende cafeer hvor man kan ta seg en deilig kopp kaffe mellom slagene.

Her er våre favoritter:

STIG P 

Stig p

Hvor: Kronprinsensgade 14

Stig P var den første klesbutikken som ble åpnet i Kronprinsensgade, i 1969. Siden da har butikken vært synonymt med god stil og er en av de mest kjente motebutikkene i indre København. Her finner du danske og internasjonale designmerker som Sonia by Sonia Rykiel, Kokoon, J Brand, Minimarket, Current/Elliot, Maria Black, Line & Jo, Yvonne Koné og Adidas by Stella McCartney.

 

ENVII

envii1.ashx

Hvor: På hjørnet ved Kronprinsensgade og Pilestræde 35

Envii er både et dansk merke, men også en butikk med egenart som bloggerne elsker. Og det er ikke uten grunn. De er nemlig flinke til å kombinere de internasjonale trendene med deres egen innovasjon og kreativitet. Merket appellerer til unge kvinner er glad i mote og gode priser.

 

NOTABENE

Kassandra_cph_window-e1365343209721

Hvor: Kronprinsensgade 10

Notabene er butikken for deg som bare elsker sko. Her finner du et stort utvalg av sko, støvletter, sneakers og sandaler. Butikken har en blanding av rimelig og dyre varer, noen av merkene som er å finne i  skohyllene er Sigerson Morrison, Opening Ceremony, Alexander Wang, Marc by Marc Jacobs, See by Chloé, Barbara Bui og deres eget merke Nota Bene.

 

A.C. PERCHS THE HANDEL

IMG_7575

Hvor: Kronprinsensgade

Den nydelige tebutikken A.C. Perchs var en av de aller første butikkene i hele København, og er absolutt et sted man bør besøke om man befinner seg i København. Her er det akkurat som om tiden har stått stille, fra da de åpnet i 1835. Ikke bare er interiøret en opplevelse i seg selv, men her blir også teen som kommer fra hele alle verdens hjørner, veid på gamle messingvekter med lodder. Les mer om vårt besøk her.

 

LE FIX 

Le-Fix-1

Hvor: Kronprinsensgade 9B

Le Fix er en spennende, kreativ og unik butikk. Her finner du virkelig alt, blant klesstativene og hyllene er det et tattoveringsstudio, et galleri og mange andre gøye ting, som spraybokser, bøker og sko. Les mer om Storbycruise sitt første besøk hos Le Fix her.

 

NORR

20130411_142854

Hvor:  På hjørnet av kronprinsensgate og Pilestræde 36

Norr er en butikk som finnes flere steder i Europa. Butikken som ligger i Kronprinsensgade er gigantisk,  med sine 520 kvadratmeter er det nesten som å tre inn i en shoppinghimmel. Du vil finne tøy til både kvinner og menn, til ansikt og hjem. Noen av merkene de fører er Suit, St-Martins, Sneaky fox, Dr. denim og  s`NOB de NOBLESSE.

 

Du finner også disse butikkene og cafeene i Kronprinsensgade: 

  • Bruuns Bazaar
  • ASH Copenhagen
  • Illse Jakobsen
  • Suit
  • Whiite
  • Oz
  • Café sommersko
  • Joe and the juice
  • Zoo

 
Hva er din favoritt gate i København? Viste du at du kan dele dine København-tips med oss, og få dem publisert her på Storbycruise? De beste innspillene blir belønnet med et cruise til København:)

Under finner du et kart over Kronprinsensgade. 


Vis større kart