
Vi hadde nettopp ankommet Strøget. Klokken nærmet seg 10.00 og vi var kaffetørste. Småkjølig var det også. Etter å ha ruslet nedover Strøget, tittet i vinduer og smilt til forbipasserende Københavnere, kjente vi lukten av fersk bakverk fra venstre. Til tross for at det var knappe to timer siden frokost, klarte vi ikke å stå imot fristelsen, og steg over dørterskelen til Holm’s Bager.
Tre generasjoner Holm
Virksomheten går tre generasjoner tilbake. Det hele startet i 1976 med den populære bakeren Marstrand i Købmagergade i København. I 1988 åpnet Illums Bager i stormagasinet Illum, og etterfølgerne endret navn til Holm’s Bager, som er familiens etternavn. Siden har flere butikker kommet til, og over 100 ansatte jobber i dag for familien Holm – som også selv er aktive i den daglige driften.
Hos Holm’s er alt hjemmelaget på stedet.

Holm’s Bager er en moderne virksomhet som omfatter både bakerier, cafèer og kaffebarer i hjertet av København.

Ikke bare duggferske rundstykker, men også solvarme, kan du få hos Holm’s, som også har uteservering året rundt, iallfall om du besøker butikken rett ved Strøget og Magasin.

Det skader heller ikke at kaffen er varm, wienerbrødene lunkne og betjeningen supersøt og hyggelig. Hit kommer vi gjerne igjen. (Men kanskje ikke hver dag…)

Frøsnapper og direktørsnegler. Det står ikke på kreativiteten når Holm’s bakverk får navn. Eller er dette kanskje danske klassikere?

Glade, fargerike kaker. Dette ser kanskje ut som julekaker, men det er det altså ikke. Om vi ikke husker feil var det bringebær i dem?