Vi hadde nettopp ankommet Strøget. Klokken nærmet seg 10.00 og vi var kaffetørste. Småkjølig var det også. Etter å ha ruslet nedover Strøget, tittet i vinduer og smilt til forbipasserende Københavnere, kjente vi lukten av fersk bakverk fra venstre. Til tross for at det var knappe to timer siden frokost, klarte vi ikke å stå imot fristelsen, og steg over dørterskelen til Holm’s Bager.
Tre generasjoner Holm
Virksomheten går tre generasjoner tilbake. Det hele startet i 1976 med den populære bakeren Marstrand i Købmagergade i København. I 1988 åpnet Illums Bager i stormagasinet Illum, og etterfølgerne endret navn til Holm’s Bager, som er familiens etternavn. Siden har flere butikker kommet til, og over 100 ansatte jobber i dag for familien Holm – som også selv er aktive i den daglige driften.
Hos Holm’s er alt hjemmelaget på stedet.