Se video fra nytt julemarked!

 

I år har det åpnet et helt nytt julemarked i København, nærmere bestemt på Kultorvet ved Nørreport, kun 15 minutters gange vestover fra Nyhavn. Initiativtakeren heter Martin Arli. Han er sirkusdirektør, men fordi det ikke er sirkussesong på vinteren, fant han ut at han like godt kunne bruke fritiden på å arrangere julemarked. Takket være god støtte fra kommunen, har han fått opp 17 «hytter» (eller boder som vi sier på norsk) som selger gløgg, mat, hjemmestrikkede luer, såper og mye annet som du enten kan kjøpe til din egen forlystelse – eller gi bort i julegave. I tillegg er det satt opp et lite tog og en karusell på plassen, til glede for de aller yngste.

Perfekt beliggenhet

Selv om julemarkedet er nokså lite, er beliggenheten perfekt. Kultorvet er nemlig Københavns travleste knutepunkt, med 34.000 forbipasserende hver dag. Så Martin håper julemarkedet kan vokse seg større år for år. Dette er med andre ord bare begynnelsen!

Markedet har fått navnet H.C. Andersens julemarked, og hver bod bærer navnet til en av forfatterens kjente eventyr. Det er åpent hver dag frem til 22. desember, fra klokken 11.00 til 19.00.

Se denne filmsnutten fra julemarkedet, og kom i stemning. Vi ønsker alle en riktig god førjulstid. 

Du kan se noen flere bilder fra julemarkedet her: 

DFDS_Jul2014_Kultorv__mg_0228

Her selges det varme, håndstrikkende luer og votter. Man kan aldri få nok strikkevarer om vinteren!

DFDS_Jul2014_Kultorv__mg_0233

Hyttene bærer navnet til kjente og kjære eventyr fra H.C. Andersen.

DFDS_Jul2014_Kultorv__mg_0239

Deilige, søte sukkertøy til den som har alt?

DFDS_Jul2014_Kultorv__mg_0240

En varm pølse eller en stor kopp med gløgg er fristende når kulden setter inn.