En kald kopp kaffe

Skandiavia er blitt verdenskjent for sin kaffebrygging. På Kent Kaffe Laboratorium får du Københavns beste kopp kaffe.

Erik Herskind åpnet Kent for fem år siden, en liten skjult perle i midten av København, like ved Torvehallerne. Her brygger Erik kaffe på alle mulige måter, fra espresso til siphon, som jeg testet ut for første gang.

En Siphon-brygger bruker vakuum for å presse vann gjennom kaffen. Kent Kaffe Laboratorium lever opp til navnet.

En Siphon-brygger bruker vakuum for å presse vann gjennom kaffen. Kent Kaffe Laboratorium lever opp til navnet.

Siphon-bryggeren ser ut som noe fra et kjemisett, og er en veldig gammel metoden som stammer helt tilbake til 1800-tallet, forteller Erik. Han forklarer hvordan alt fungerer, og stemningen er avslappet. Hos Kent trenger man ikke pugge hva man skal ha på forhånd eller være ekspert på kaffe.

God kaffe og hyggelig stemning hos Kent Kaffe Laboratorium

God kaffe og hyggelig stemning hos Kent.

Erik forteller at vi egentlig drikker kaffen vår litt for varm. Han mener at vi i Skandinavia er vant til kalde morgener hvor vi trenger en oppkvikker, og derfor ikke først og fremst drikker kaffe som en smaksdrikk. De forskjellige smakene kommer nemlig frem ettersom temperaturen faller, så bruk litt god tid på kaffekoppen din, så kan man kjenne at smakene forandrer seg litt underveis.

Kent Kaffe Laboratorium gjør ikke så mye ut av seg, men er vel verdt et besøk!

Kent Kaffe Laboratorium gjør ikke så mye ut av seg, men er vel verdt et besøk!

Hos Kent har jeg bestemt meg for å teste ting jeg ikke har smakt før, og får servert et kaldbrygg. Det kjennes litt rart å drikke kaffe med is i, men det er faktisk veldig godt! Dette er heller ikke det samme som iskaffe, forteller Erik. For mens iskaffe lages varmt og kjøles ned, er kaldbrygg kaffe som aldri har vært varmet opp. Dette er min nye favoritt-sommerdrikk!

Kaldbrygg og kake til venstre, siphon-kaffe i munnblåst glass til høyre.

Kaldbrygg og kake til venstre, siphon-kaffe til høyre.

Kent Kaffe Laboratorium føles litt som et laboratorium. Her kan man prøve nye kaffedrikker av alle mulige slag uten at man trenger å være ekspert, og smake at kaffe kan være noe helt annet enn det man får av Moccamasteren på jobben.

For som Benny Andersen sier, Livet er ikke det værste man har, og om lidt er kaffen klar! God fornøyelse fra Mats.