La deg inspirere i Red & White

Blant de mer overraskende tingene man kan gjøre om bord på DFDS på vei til København, er vinsmaking.

I Red & White jobber det dyktige sommelierer som ønsker både grupper og enkeltpersoner velkommen til vinsmaking. Fra den imponerende vinmenyen får du smake et spennende utvalg vin til en hyggelig pris, samt at du får lære mer om vinene og områdene de kommer fra.

Alt klart for vinsmaking: Glassene står fremme, med det viktige vannglasset bakerst.

Alt klart for vinsmaking: Glassene står fremme, med det viktige vannglasset bakerst.

Jeg ble svært godt tatt imot av Marie, som forteller at hun har hatt så mange som 50 personer på vinsmaking på en gang. Da blir det ganske folksomt i Red & White. Jeg kom alene, og det fungerte også veldig bra.

Man finner virkelig roen i Red & White. Her er det plass både til par og større grupper, det har til og med vært et helt brudefølge her!

Man finner virkelig roen i Red & White. Her er det plass til både par og større grupper, det har til og med vært et helt brudefølge her!

I tillegg til de fire vinglassene, serverer hun også en annen svært viktig ingrediens til en vinsmaking: Et glass vann. Hvis man skal klare å skille mellom de ulike vinene, må man passe på å drikke vann mellom de forskjellige vinglassene.

En amatør koser seg i Red & White.

En amatør koser seg i Red & White.

Jeg forteller Marie at jeg ikke er noen vinkjenner, og at jeg derfor ikke har lyst til å smake på viner som ligner veldig på hverandre. Det går helt fint. Det viktigste er tross alt at man får en fin opplevelse.

Vinen som serveres i Red & White er fra øverste hylle.

Vinen som serveres i Red & White er fra øverste hylle.

Vi begynner med den letteste vinen, for å så gå på de litt mer tyngre vinene. Marie sier det er den lureste måten å gjøre det på. Jeg nikker. Og fra en Montrachet jobber vi oss videre via Fixin til Margaux, før Marie setter kursen over grensen til Italia og avslutter med en veldig flott Amarone fra Dal Forno Romano.

Utvalget og kjærligheten til vin i Red & White er imponerende.

Utvalget og kjærligheten til vin i Red & White er imponerende.

Utvalget og retningen av vinsmakingen vil variere litt fra gang til gang, men uansett vil du eller gruppen din bli tatt imot av en svært kunnskapsrik, hyggelig og entusiastisk vinkelner i Red & White, som gjør det gøy å smake på og lære mer om vin!

Varme anbefalinger fra Mats!

PS: Red & White tilbyr også ølsmaking, samt whiskey- eller romsmaking. Det kommer vi tilbake til en annen gang. 🙂