Kaptein på egen båt

På en flott solskinnsdag i København er det herlig å kunne sette bena om bord i en GoBoat og tøffe rundt på vannet. Med sin elektriske motor sklir båten rolig og stille over vannet i et bedagelig tempo.

Det er veldig flott å se København fra vannet.

Det er veldig flott å se København fra vannet.

GoBoat-en nærmest tvinger deg til å senke skuldrene og ta det med ro. Og fordi toppfarten ikke er all verdens, trenger man ikke være spesielt båtvant for å sette sjøbein. Båtene ligger på Islands brygge, ikke langt fra sentrum.

Jordbær på båttur blir aldri feil :)

Jordbær på båttur blir aldri feil 🙂

Med et solid bord montert midt i båten, ligger alt til rette for piknik. Du kan enten kjøpe en delig piknik-kurv i GoDeli med økologisk snacks og drikkevarer. Foreløpig er det litt begrenset hva man kan bestille av mat (sushi), GoDeli er best på drikke, men rett rundt hjørnet for Islands brygge ligger en matbutikk med godt utvalg, og det er ikke noe problem å ha med mat derfra.

goboat4

Og så er det bare å legge ut på tur! GoBoat har anbefalte ruter, og de er fine å følge. Da får du både oppleve sentrum, med Den sorte diamant, teaterhuset og spissen av Nyhavn. Videre går turen forbi Papirøen, og ut til Operahuset, som ser aller best ut fra vannet (omtrent som vårt eget operahus i Oslo).

Masse fine ting å se fra vannet som man ikke legger merke til på land.

Masse fine ting å se fra vannet som man ikke legger merke til på land.

Deretter er det bare å pusle inn i en av de smalere kanalene, skru ned farten og kjenne sola i ansiktet mens omgivelsene blir betydelig grønnere rundt deg.

Det er rett og slett veldig koselig på båttur!

Det er rett og slett veldig koselig på båttur!

Der kan du se Christiania fra vannet, og det er fint å legge seg til for å spise litt. Jeg traff også på en gjeng som spilte en slags bandy i kajakker.

Heisann! GoBoat-en er stillegående og rolig, så ikke noe problem å trenge seg på litt her.

Heisann! GoBoat-en er stillegående og rolig, så ikke noe problem å trenge seg på litt her.

I kanalen inn mot Christiania passer det fint å ta en liten matpause.

I kanalen inn mot Christiania passer det fint å ta en liten matpause.

GoBoat koster det samme om man er én eller åtte (som er maks), så her er det bare å samle en gjeng, så blir det billigere for alle. Jeg anbefaler virkelig å ha båten i minst to timer for å få tid til å se seg rundt.

God seilas fra Mats 🙂