Opplev København fra Segway

Å kjøre segway er ikke bare morsomt, det er også en supersmart måte å oppleve København på! Du får se mye på kort tid, og får en god oversikt over hvor de ulike attraksjonene ligger i byen. Pluss på en guide som supplerer med nyttig info og gode tips – og vips så kjenner du København bedre enn din egen bukselomme. Nesten iallfall 🙂

DFDS samarbeider med Segway Tours Copenhagen, som forøvrig er søsterselskapet til Go Segway. De har 80 segways til utleie og mange glade nordmenn blant kundene sine, deriblant mange kurs- og konferansegjester, som gjerne hentes på kaien der Københavnbåten legger til. Da kan du velge en 1 eller 2 timers tur. Morten Malmros, som eier selskapet, mener nordmenn har et fortrinn når de skal lære å kjøre segway, fordi vi er flinke til å stå på ski!

Ønsker du å prøve segway neste gang du er i København, anbefaler vi at du tar kontakt med Segway Tours Copenhagen. Hvis du arrangerer en gruppetur eller et firmaarrangement, så ordner DFDS gjerne dette for dere.

Beste hilsen København-vennen Camilla 🙂

DFDS_København_Segway__4167

Segway Tours Copenhagen holder til i Løngangstræde 19, som er et steinkast fra Strøget og Rådhusplassen.

DFDS_København_Segway__4170

Her jobber det cirka 10 guider, med ulike nasjonaliteter. Disse glade guidene er Beatriz fra Portugal, og Armin fra Tyskland.

DFDS_København_Segway__4176

Jeg var så heldig å få chilenske Omar Villegas Nunez som guide. Han var engasjert og flink, og sørget for at gruppen på 5 hele tiden hadde det bra.

DFDS_København_Segway__4177

Vi kjørte gjennom Strædet, hvor det ligger mange hyggelige spisesteder og kule, små butikker. Gaten ligger rett ved Strøget, men har en mer intim og rolig atmosfære.

DFDS_København_Segway__4174

Et lite stopp på Amagertorv; her ser vi Strøget rett foran oss.

DFDS_København_Segway__4175

På «min» gruppe var det to par i tillegg til meg og guiden. Det ene paret var faktisk dansk, mens det andre hadde reist helt fra Australia. Og ingen av dem hadde noe imot å bli foreviget på DFDS’ sin blogg:).

DFDS_København_Segway__4184

Jeg har prøvd Segway en gang tidligere, og det tok ikke lang tid før jeg hadde kontroll over farkosten nok en gang. Her poserer jeg stolt sammen med de andre fra gruppen!

DFDS_København_Segway__4187

Her er vi foran shoppingsenteret Magasin du Nord, på Kongens Nytorv, mens vi venter på grønt lys.

DFDS_København_Segway__4191

Vi var kjempeheldige med været, der vi tøffet nedover Nyhavn. H.C. Andersen hadde hele 3 leiligheter i denne delen av København, og skrev flere av sine mest kjente eventyr akkurat her.

DFDS_København_Segway__4194

Vi fikk gleden av å tøffe over Inderhavnsbroen, som åpnet 19. august 2016. Broen binder Nyhavn med Christianshavn og Holmen, og skal du til for eksempel Papirøen eller Operaen går du over her.

DFDS_København_Segway__4195

Viktig å holde seg godt til høyre, for her kommer det syklister i full fart begge veier.

DFDS_København_Segway__4197

Til venstre på bildet (Nyhavn ligger til høyre) ser du The Standard, som drives av den danske kjendiskokken Claus Meyer. Her ligger det flere gode restauranter, deriblant Almanak, som Storbycruise har besøkt og anbefalt tidligere.

DFDS_København_Segway__4198

Fra Inderhavnsbroen ser vi over til matmarkedet Papirøen, som vi i Storbycruise også har besøkt flere ganger tidligere. Les om da Iben var der her da det åpnet for et par år siden.

DFDS_København_Segway__4203

På vei mot Operaen. Gitt at vi var en liten gruppe kunne vi kjøre relativt fort. Det var gøy! En segway kan gå ca. 20 km/timen.

DFDS_København_Segway__4205

Her er vi ved Operaen på Holmen, hvor Det Kongelige Teater fremfører opera. Bygningen er tegnet av Henning Larsen.

DFDS_København_Segway__4211

Fra operaen ser vi over til Amalienborg Slott. Her bor den danske kongefamilen i vinterhalvåret.

DFDS_København_Segway__4214

Vi var en gruppe på 5 «turister», men du kan være så mange som 10 på en gruppe.

DFDS_København_Segway__4219

Nok en gang over Inderhavnsbroen, tilbake mot sentrum.

DFDS_København_Segway__4224

Siste severdighet på programmet er Christiansborg Slott, som huser blant annet Danmarks regjering, Folketinget og høyesterett.

DFDS_København_Segway__4228

Tilbake på rådhusplassen.

DFDS_København_Segway__4229

Vel fremme ved Segway Tours Copenhagens lokaler. Guide Omar hjelper oss av segwayene.

DFDS_København_Segway__4231

Tusen takk for en flott tur, Omar – og Piccachu! Ps. Du kan også få skreddersydde, private turer – som for eksempel en tur der du kan jakte på Pokemons!