Møt vår «smørrebrødjomfru» Dorthe

Å lage ekte danske «smørrebrød» er en kunst å beherske. Dorthe som jobber om bord på DFDS har utdannelse i å lage nettopp smørrebrød, hun er rett og slett utdannet «Smørrebrødjomfru»! Her deler hun av sine ferdigheter.

Danmark er kjent for sine fantastiske smørrebrød, som gjerne er en av de tingene folk nevner om de blir spurt om hva de forbinder med dansk mat. Det finnes mange fantastiske steder i København som serverer smørrebrød, som Tårnet på Christianborg slott, Fru Nimb eller hos Ida Davidsen. Den ekte smaken av Danmark kan du få allerede om bord hos DFDS. Reiser du på KonferanseCruise trenger du ikke å vente til du kommer i land i København.

Dorthe Hansen har jobbet i DFDS siden 1998. Utdannelsen som smørrebrødjomfru har hun fra et hotell, og hun gikk i lære i to år etter ferdig skolegang. I utgangspunktet er ikke smørrebrød noe hokus pokus; rugbrød, smør og salat skal alltid med. Men: En viktig egenskap hos en smørrebrødjomfru er kreativitet! Måltidet skal ikke bare tilfredsstille smaksløkene, men også se både spennende, fristende, innbydende og lekkert ut. Jo høyere dess bedre, og helst med så mye pålegg at du ikke kan se brødet under… Forteller Dorthe oss 🙂 Inkludert Dorthe, jobber det to ekte «smørrebrødjomfruer» om bord.

Brød og masse smør!

Et ekte danske smørrebrød starter med en base av brød og masse smør!

IMG_7858

Her har Dorthe funnet frem masse godt pålegg, som skal bygges i lag på rugbrødet.

Umulig å se noe brød under her!

Så starter den utfordrende jobben: Danderingen. Umulig å se noe brød under her!

IMG_7865

Vips, så var alt på plass. Dette smørrebrødet består av brød, smør, salat, roastbeef av oksekjøtt, hjemmelaget remulade, sylteagurk, pepperrot, grønnsaker, sennep og sprøstekt løk. Nam!

Så mye godt på en liten skive. Dette er "Dyrlægens natmad".

Så mye godt på en liten skive. Ingen tvil om at Dorthe kan sine saker. Dette smørrebrødet, som heter «Dyrelægens natmad», består av brød, smør, salat, leverpostei, oksekjøtt, aspik, løk, grønnsaker og ertespirer.

To "dejlige", som vi ville sagt på dansk, smørrebrød klare til servering!

To «dejlige», som vi ville sagt på dansk, smørrebrød klare til servering!

I dag fikk vi en innføring i kunsten å lage smørrebrød av Dorthe. Det ble ikke spart på noe og vi fikk se at et ekte dansk smørrebrød kan være et helt lite måltid. Vil du prøve smørrebrød neste gang du reiser til København med jobben, kan dere bestille dette og få det servert i konferanserommet. Da tilbys det et utvalg av tre forskjellige smørrebrød slik at man får prøve noen ulike varianter. Les mer om å reise med jobben her.

God appetitt! 🙂 Stine