Historisk sus på Carlsbjerget

Carlsberg er ikke bare et bryggeri, det er nærmest en institusjon i Danmark. Hos Visit Carlsberg kan man få bli med på en reise gjennom selskapets rike og spennende historie.

Historien er over alt hos Carlsberg.

En omvisning på det historiske området er en perfekt aktivitet for grupper på tur til København med DFDS. En omvisning kan ta mange former, for her er det virkelig mye å se på, så snakk litt med guiden før dere begynner om hva dere syns er interessant, så kan de legge opp en tur for dere. Uansett bør man få høre historien om J.C. Jacobsen og sønnen Carl Jacobsen, og konflikten mellom dem som bidro til å forme Carlsberg slik det eksisterer i dag.

Christian sørget for en fantastisk og lærerik opplevelse!

Det er noen skikkelige dimensjoner på tønnene på Carlsberg!

Tenk å jobbe i lokaler som dette 🙂

Forgylte trapper i industrilokaler? Sånn gjorde de det før i tiden.

Men det finnes også veldig mye annet som ikke har direkte med øl å gjøre på Carlsberg. Vi fikk for eksempel se på luftvernsrommet som ble etablert i en av de gamle lagringskjellerne under den kalde krigen. Der satt danske myndigheter og forsvarspersonell og overvåket luftrommet over Danmark. Rommet var helt ukjent for alle utenom en veldig liten sirkel betrodde menn og kvinner frem til for ikke så mange år siden.

Spennende!

Christian tok oss også med til det ærverdige gamle bryggehuset fra 1901. Bygget ble oppført på den tiden hvor et industrilokale fortsatt kunne ha forgylte trapper og detaljer, og er virkelig et fantastisk skue.

Stallen holdes skikkelig ved like på Carlsberg.

Nå er det bare noen få hester igjen hos Carlsberg.

I tillegg kan man vandre på egenhånd i stallen og klappe hestene. På et tidspunkt var det flere enn 230 hester på området som trakk ølvogner til og fra!

Nam!

Super lunsj etter omvisning.

Dessert ble det jommen også!

Når omvisningen går mot slutten, trekker man gjerne opp i Jacobsens brygghus og bar, der det serveres klassisk og veldig god dansk lunsj. I kjelleren tappes øl over på flaske, og det er fascinerende å følge med på mens man sitter til bords.

Flott å spise lunsj mens det brygges øl rett under føttene våre.

God fornøyelse fra Mats!